Větrný tunel

11. 12. 2019 17:43 Zážitky

Víte, co je to větrný tunel? Větrný tunel v Praze je unikátní simulátor, kde proudí vítr o rychlosti až 270 km/h. Tento simulátor umožňuje zažít stav beztíže a simulovat volný pád.

Větrný tunel

Víte, jak probíhá let ve větrném tunelu?

Vyzkoušejte si jediný větrný tunel v České republice. Je to místo, kde můžete létat a vznášet se ve větru o síle hurikánu. Nemusíte se však něčeho bát, vše probíhá pod kontrolou zkušeného instruktora, který je s vámi po celou dobu. Před vstupem do letové komory vás čeká hodinová teoretická i praktická instruktáž, kde se naučíte základy toho, jak své tělo ovládat v extrémní větru.

Po vstupu do letové komory se musíte nejprve učíte udržet a korigovat své tělo. Jakmile zvládnete základy, můžete vyzkoušet i na náročnější kousky:-)
Záleží jen na vaší šikovnosti, jak se dokážete poprat se silným větrem. Každopádně to bude neskutečná zábava :-)!

Co je to letová komora?

Aerodynamický prosklený vertikální tunel, jež umožňuje vytvářet ovladatelný vzdušný proud o rychlosti až 270 km/h. Tento tunel umožňuje simulovat volný pád a stav beztíže jednoduchou regulací rychlosti. O ovládání rychlosti větru se stará technik z ovládací místnosti.

Parametry letové komory v Praze: průměr 4,3 metrů, výška neuvěřitelných 14 m a rychlost větru až 270 km/h.

Jak to vzniklo?

Větrný tunel vznikl v České republice, za jeho vynálezem a konstrukcí stojí firma z Litvínova, která tunely dodává po celé Evropě. Větrný tunel je tvořen komorou z bezpečnostního skla a vzduchovody umístěnými zespodu. Ty jsou ovládány obsluhou, která na základě váhy a zkušeností letce, reguluje sílu větru. Letec se tak může vznášet ve vzduchu a zažít opakovaně i volný pád. Maximální rychlost větru v komoře je neuvěřitelných 270 km/h.

Pro koho je větrný tunel určen?

Létání ve větrném tunelu si mohou vyzkoušet dospělí i děti již od 5ti let. Jedinou podmínkou je dobrý zdravotní stav. Osoby mladší 18 let však mohou zážitek absolvovat pouze v doprovodu zákonného zástupce.

Pozor na váhové omezení! Pokud vážíte více než 130 kilogramů, tak si ve větrném tunelu bohužel nezalétáte.

Větrný tunel není vhodný pro těhotné ženy, osoby s poruchou krevního oběhu a srdce. Let nedoporučujeme osobám s problémy se zády, plotýnkami či jakýmkoli zraněním. Před samotným letem podepisujete prohlášení o zdravotní způsobilosti.

Jak dlouho let v tunelu trvá?

Základní varianta nabízí 3 minuty letu v komoře, rozdělené na 2 vstupy po 1,5 minutě. Možná se vám to zdá málo, ale vhledem k fyzické náročnosti, je to pro začátečníka dostačující a určitě bychom vám pro začátek nedoporučili delší než 6ti minutový let. V naší nabídce nicméně najdete různé délky letu... 

Kolik to stojí a jak let probíhá, najdete na stránce VĚTRNÝ TUNEL PRAHA.

Budeme moc rádi za sdílení článku níže👍

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!