Nejlepší úniková hra?

7. 5. 2020 07:59 Zážitky

Zahrajte si nejlepší únikové hry v ČR! Hororové, detektivní, dobrodružné nebo pohádkové? Jak si poradíte se záhadnými hádankami a tajemnými úkoly VY!

Nejlepší úniková hra?

Kde si zahrát nejlepší únikové hry?

Vybrat si ze současných únikových her není příliš jednoduché. Především v Praze roustou jako houby po dešti, otázka je, kolik z nich jsou kvalitní. Nestačí naaranžovat místnost a dát tam pár zámků, to možná stačilo v prvopočátcích únikových her, kde jste neustále hledali klíče a kódy k otevření mechanických zámků. Postupem času se stávali hry stále sofistikovanější, dokonalejší herní prostředí, mechanické zámky nahradili rébusy a objevili se různé hi tech vychytávky. 

Hry 21. století se posunuli na jinou metu a aby u dnešních náročných hráčů obstály, vyžadují podstatně vyšší investice než tomu bylo dříve. Vstup do místnosti musí ohromit, pokud jdu hrát hru na téma Star Wars, tak si tam musím připadat jako ve stejnojmenném filmu. Není to pouze o kulisách, stejný důraz musí být kladen na příběh a rébusy, dnešní hráč jen tak něco neodpustí. Pro rodiny doporučujeme Wonderland v Praze, svět na téma Alenka v říši divů, skvělá hra především pro děti, ale i rodiče se mohou zapojit a doprovodit děti v kouzelné světě.

Úniková hra Star Wars

Jedna místnost nestačí

Nedokáži si představit, že by v dnešní době hráče uspokojila pouze jedna malá místnost, kdepak, pořádná únikovka musí mít místností víc a nejlépe celý dům nebo sklep. Stále větší oblibě se těší hororové únikovky, v Praze dokonce najdete jednu z nejstrašidelnější na světě. Poltergeist je naprosto neuvěřitelná hra, kde se rozhodně bát budete, ale než se rozhodnete pro Poltergeist, doporučujeme vyzkoušet o něco méně děsivější Dům duchů

Úniková hra Dům duchů

Naprostým fenoménem je hra na motivy počítačové hry Kingdom Come, která se odehrává rovnou na středověké tvrzi Malešov. Během této historické hry se setkáte s autentickými postavami, které musíte přelstít. Hraje se ve více týmech, které mezi sebou soutěží. Kingdom Come je unikátní hra, která se odehrává na celé středověké tvrzi, dá se říct, že nemá ve světě obdoby.

Nově vznikají také hry ve stylu PEVNOSTI BOYARD, kde na vás čeká hned několik místností s rozdílnými úkoly. Pokud je to zrovna tento druh únikovky, doporučujeme vyzkoušet Prison Island v Praze, nebo únikovou hru v Terezíně. Prison Island nabízí 30 místností s různými úkoly, v jedné místnosti budete řešit hlavolamy v další místnosti bude po vás vyžadováno ke splnění úkolu sportovní výkon nebo přesnost. Místnosti jsou různorodé a dle složení vašeho týmu si můžete úkoly dle libosti vybírat.

Prostě uniknout

Nebaví vás řešit záhadu, chcete si zahrát dle původní myšlenky únikovek, kde je jediným úkolem uniknout z místnosti? Ale tak jednoduché to nebude, vyzkoušejte fenomenální Únik ze žaláře v Praze nebo Alchymistu v Českém Krumlově. Žalář v Praze je naprosto autentické prostředí se šíleným žalářníkem, kamarádsky rozhodně nevypadá. V Českém Krumlově existuje tajné sklepení, kde se nějakým záhadným způsobem ocitnete, máte pouze 60 minut uniknout ze sklepení.

Trochu netradiční únikové hry najdete v Krušnohorském prostředí nedaleko Sokolova. Zahrát si můžete tematickou hru Emigrace z Československa nebo Král pašeráků a co víc, můžete se ubytovat ve skutečné pašerácké chatě. Obě hry můžete hrát i celá rodina, ale pokud máte v týmu samé nebojsy, zahrajte si hru za tmy!

Král pašeráků

Únikové hry s mobilem jsou nejnovějším vynálezem a velmi oblíbené zejména u tvůrců. Minimální náklady oproti klasickým hrám, má za následek obrovský výběr těchto her, ale právě zde často vítězí kvantita nad kvalitou. Ať už se rozhodnete pro klasické únikovky, nebo hry s mobilem, vybírejte důkladně a hlavně čtěte recenze.

Únikové hry jsou skvělým dárkem i pro celou rodinu, stačí si jen vybrat vhodnou únikovku. Pokud jste začátečníci, doporučujeme navštívit Wonderland, Únik ze žaláře, Prison Island, Alchymistu, Terezín a Star Wars. Hororové únikové hry nejsou vhodné pro děti, nedoporučujeme Poltergeist pro hráče mladší 18 let. Objektivně bych nejvíce doporučil Prison Island, jelikož je zde 30 místností na výběr různých obtížností, každý si tu vybere ideální úkoly dle schopností celého týmu. Přejete si únikovou hru jako dárek, sdílejte článek nebo konkrétní hry na sociálních médiích viz tlačítka níže, určitě vám to někdo z přátel pořídí :-)

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!