Noc v Tančícím domě

13. 9. 2020 08:31 Zážitky

Představte si, že ležíte na posteli v luxusním pokoji a koukáte se na starou osvětlenou Prahou, to jsou chvíle, na které asi jen tak nezapomenete.

Noc v Tančícím domě

Noc v hotelu Tančící dům

Nacházíte se v nejzajímavější a nejzvláštnější budově v Praze, všude kolem vás luxus, netradiční tvary a krásné výhledy na Prahu a to jen kousek od Karlova mostu. Nebylo by úžasné strávit v Tančícím domě nezapomenutelnou noc? Věděli jste, že v Tančícím domě je hotel?

Trocha historie

Tančící dům zná dnes snad každý! Bezesporu jde o nepřehlédnutelnou a často diskutovanou stavbou novodobé pražské architektury. Víte však odkud pochází jeho pojmenování? Jeho dvě nárožní „tančící" věže byly inspirovany slavným meziválečným tanečním párem Fredem Astairem a Ginger Rogersovou, přičemž tanečnici Ginger představuje skleněná věž, zatímco tanečníka Freda věž zděná. Tančící dům navrhl chorvatský architekt Vlado Milunić spolu s Frankem O. Gehrym a britskou architektkou českého původu Evu Jiřičnou. Z této vzájemné spolupráce vznikla současná budova, která v železobetonové konstrukci skrývá devět nadzemních podlaží a dvě podlaží podzemní.

Na rohu Rašínova nábřeží nábřeží a Jiráskova náměstí původně stával činžovní dům, který však byl na konci 2. světové války během bombardování Prahy zničen. Trvalo více než 50 let než byla vzniklá proluka opět zastavěna a v roce 1996 byl slavnostně otevřena budova Tančícího domu. 

V současné době se v prostorách Tančícího domu nachází luxusní hotel s jedinečným výhledem na Pražský hrad nebo Petřínskou rozhlednu, kavárna a v nejvyšším patře jedinečná restauracem která nese jména obou tanečníků Ginger & Fred. Na vrcholu domu najdete také vyhlídkovou terasu, kde můžete obdivovat Prahu.  

Romantika nebo zážitek pro celou rodinu

Tančící dům, jedno z nejkrásnějších míst, kde strávit romantické dny v Praze. Ať už jsou to luxusní pokoje s neopakovatelnými výhledy, zážitková restaurace Ginger & Fred, tak i Praha samotná. Tančící dům se nachází v ideální lokalitě, odkud se můžete vydat pěšky na nespočet výletů, jako je Karlův Most, Pražský hrad, Petřín atd. 

Hotel v Tančícím domě není jen pro páry, ale nabízí také nezapomenutelný pobyt pro celou rodinu. Pokoj Rriver Royal Suite nabízí kromě luxusu a výhledu na Pražský hrad, také soukromý pro rodiče. River Royal Suite jsou ve skutečnosti 2 dvoulůžkové luxusní pokoje propojené dveřmi s možností přistýlky pro 4-5 osob.

Prohlédněte si naší nabídku rodinného pobytu v Tančícím domě s bohatým programem včetně návštěvy zologické zahrady a projížďky lodí centrem Prahy. Chcete zažít romantický pobyt v Tančícím domě, nebo byste to raději dostali jako dárek? Sdílejte viz tlačítka níže a určitě vám to někdo z přátel věnuje třeba k narozeninám :-)
 

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!