Supersporty jsou super auta

13. 8. 2020 16:03

Víte jaké supersporty si může půjčit? Supersporty jsou super rychlá auta různých značek. Mezi nejznámější supersporty patří Ferrari, Lamborghini a Porsche. Chcete si vyzkoušet super auto na dálnici, polygonu nebo dokonce na okruhu?

Supersporty jsou super auta

Půjčíme vám super sportovní auto!

Téměř každý kluk sní o tom, jak se bude prohánět sporťákem, tak proč si sen nesplnit. Supersport sice nebude mít trvala zaparkovaný ve vaší garáži, ale můžete si ho alespoň na chvíli užít během zážitkové jízdy na dálnici, polygonu nebo dokonce i na velkém okruhu. Vybrané supersporty si můžete půjčit i na více dní. Jen málo vyvolených si může koupit Ferrari nebo jiný luxusní supersport, ceny se šesti nulami a předražený servis, si dovolí jen movití jedinci. Ale nemusíte jim závidět, za pár korun si svůj vysněný supersport, můžete u nás půjčit.

Co je to sportovní auto?

Sportovní automobily patří do segmentu, kde je kladen větší důraz na dynamiku jízdy než na praktičnost. Velký kufr a hodně prostoru v tomto segmentu rozhodně nečekejte, nicméně v současné době se najdou i velkoprostorové supersportovní SUV. Segment sportovních aut je rozdělen do další kategorií, dle výkonu, konstrukci, náhodu a původu.

Nejmenší sportovní auta jsou označována jako hot hatch. Karosérie vozů je hatchback, převážně s náhonem přední nápravy, ale v této kategorii najdeme i pohon 4x4. V této kategorii najdete Focus RS, ostré verze Golfu, nebo nejnovější přírůstek Toyota Yaris GR. Posledně jmenovaný a všemi opěvovaný Yaris GR půjčujeme na okruhu.

Muscle car  jsou americká auta s obrovským výkonem, poháněné nejčastěji motorem V8. Muscle car v minulosti trpěli horší ovladatelností v zatáčkách, to se však postupem času změnilo a dnešní auta jsou nejen výkonná, ale i dobře ovladatelná. Mezi ikony této kategorie patří Ford Mustang, Dodge a Chevrolet Camaro.U nás si můžete půjčit Ford Mustang GT.

Konečně pravé supersporty, kategorie luxusní a výjimečných aut nejen s obrovským výkonem, ale i obří cenovkou. Výroba supersportů je podstatně nákladnější, je potřeba více manuální práce a navíc se tyto vozy často vyrábí pouze v omezeném počtu. Mezi ikony této kategorie patří Ferrari, Lamborgini, Porsche, Bugati a Mclaren.

Co v naší půjčovně sportovních aut najdete?

Na zážitkové jízdy můžeme nabídnout opravdu luxusní kousky. Téměř po celé České republice nabízíme Ferrari, Lamborghini a Muscle car Ford Mustang. Největší výběr sportovních aut máme v Praze. Velmi zajímavou nabídku sporťáků nabízíme také na polygonu v Brně a Mostě. K dlouhodobějším pronájmům půjčujeme pouze Muscle car Ford Mustang a Chevrolet Camaro. 

Ferrari 458 Italia je nejoblíbenějším supersportem v nabídce. Nádherný červený supersport  pohání zážehový osmiválec o výkonu 570 koní se zrychlením z 0 na 100 km/h za 3,4 sekundy.. Precizní automatická sedmi stupňová převodovka je společně se zvukem motoru, koncertem pro uši. Ferrari 458 Italia si můžete půjčit na dálniční zážitkovou jízdu v Praze, Brně, Olomouci a Ostravě. Tento fenomenální supersport vám půjčíme i na uzavřeném polygonu v Brně a Mostě.

Ještě lepší Ferrari nabízíme na zážitkovém polygonu v Příbrami u Prahy. V této lokalitě nabízíme Ferrari 488 Spider se zážehový osmiválec o výkonu 680 koní. Zrychlení z 0 na 100 km/h za rovné 3 sekundy! Navíc se zde dobrém počasí jezdí s otevřenou střechou a to je skutečně koncert pro uši.

Lamborghini Gallardo 560 a 570 Superleggera půjčujeme ve stejných lokalitách jako Ferrari 458 Italia. Gallardo 560 pohání poctivý deseti válec, který disponuje výkonem 560 koňských sil. Zrychlení z 0 na 100 km/h za adrenalinových 3,7 sekundy. Pohon tradičně 4x4 , řazení automatické.

Lamborghini Gallardo 570 Superleggera pohání poctivý deseti válec, který disponuje výkonem 570 koňských sil. Zrychlení z 0 na 100 km/h za adrenalinových 3,4 sekundy. Tohle není jen tak obyčejné Lamborghini, ale vylepšená verze s názvem Superleggera. Vylepšené Gallardo 570 Superleggera si můžete vyzkoušet v Praze při zážitkové dálniční jízdě, nebo na polygonu Brno a Most.

Porsche 911 GT3 pohání zážehový šestiválec o výkonu 420 koní. Porsche zrychluje z 0 na 100 km/h za 3,9 sekundy. Tradičně je zde pohon zadních kol. Porsche 911 Carrera generace 996 s plochým atmosférickým šestiválcem o objemu 3,4 litru má fantastický zvuk, disponuje automatickou sekvenční převodovkou s pohonem 4×4. Porsche 911 GT3 si můžete vyzkoušet během dálniční jízdy v Praze, nebo na uzavřeném polygonu Brno a Most. V Trenčíně a na Slovakiaringu můžete řídit přímo závodní speciál Porsche 911 GT3.

Muscle car Ford Mustang GT 5.0 pohání osmiválec s výkonem 435 koní. Zrychlení z 0 na 100 km/h za 4,7 sekundy, mohutná karosérie a hlavně nádherný hluboký zvuk osmiválce velmi dobře prodává. Mustang je jeden z nejoblíbenějších supersportů v naší nabídce. Základní variantou se projedete v Brně, Olomouci a Ostravě. Sériovou verzi si můžete pronajmout na více dní v Přerově a opět v Olomouci. Upravenou verzi Rough nabízíme k zážitkovým jízdám i k pronájmu na více dní v Českém Krumlově. Tady můžete očekávat neuvěřitelný výkon přes 600 koní.

Trouchu jinou kapitolou je Mustang Shelby GT350 v Praze. Osmiválec 5,2 l s výkonem 533 koní, točivý moment je 581 Nm a maximální rychlost 300 km/h. Zrychlení z 0 na 100 km/h za 4,2 sekundy, řazení je manuální. Za zmínku také stojí závodní sedačky RECARO.a ještě lepší zvuk. Shelby si můžete užít při dálniční jízdě v Praze a můžete se pochlubit, že jste řidili auto, které u nás jen tak neuvidíte. Pouze pár kusů tohoto fenomenálního supersportu bylo dovezeno do ČR.

Rally ikona Subaru WRX STi, řidičský zážitek s autem, které sbíralo úspěchy v rally soutěžích po celém světě. Subaru si můžete vyzkoušet při dálniční jízdě v Praze a nebo ještě lépe na polygonu Brno a Most. Skvěle hodnocený zážitek se Subaru v Českém Krumlově, jízda sice probíhá na běžné komunikaci, ale na trase, kde si auto na plno užijete. Trochu jinou kapitolou je možnost stát se navigátorem v rally na zkoušku. 

Podobného ražení je Mitsubishi Lancer Evo, tento fenomenální vůz ze světa rally, si můžete užít za podobných podmínek jako Subaru v Českém Krumlově. Jezdí se na zážitkových trasách v okolí Zlína, Brna, Benešova a Prahy. Navíc vám v autě může dělat spolujezdce Pavel Valoušek, mistr českého šampionátu v rallye. Mitsubishi nabízíme také na polygonu Most a Brno. 

Chevrolet Camaro v Českém Krumlově půjčujeme na zážitkovou jízdu i na delší pronájem. Muscle car a velký soupeř pro Mustangy snese podobné hodnocení jako jeho největší konkurent. Camaro v Českém Krumlově můžete mít i ve verzi bez střechy.

Ariel Atom, fenomenální, rychlý a obratný. Jeden z nejrychlejších supersportů na světě zrychluje z 0 na 100 km/h za neuvěřitelných 2,7 sekundy. Pouhých 520 kilogramů vážící supersport pohání dvoulitrovým motor o výkonu 310 koní. Ariel Atom můžete řídit letištním okruhu  Kámen u Pelhřimova a v Trenčíně.

Nissan GTR, Nejrychlejší čtyřmístný supersport na světě, japonské žihadlo s výkonem 550 koní zrychluje z 0 na 100 km/h pod 3 sekundy. Maximální rychlost 330 km/h, převodovka automatická. Nissana můžete řídit pouze v Praze.

BMW e92, odlehčená karoserie, pádla pod volantem, závodní podvozek, výfuk a sání. Upravená jednotka, šestipístkové brzdy Brembo. V autě je sedačka i pro instruktora, do auta může i úplný začátečník. Výkon speciálu je 300 koní. Ještě silnější BMW e92 335D, 400 koňový speciál. Závodní speciály nabízíme na závodním okruhu Autodrom Most, Autodrom Brno a na Slovakiaringu.

Okruh nebo dálnice?

Ohrnujete nos nad dálniční jízdou a není to škoda. Velkou výhodnou dálniční jízdy je dostupná cena a doba strávená za volantem. Dálniční jízda není o žádném bláznění a obrovský výkon supersportu si i tak vyzkoušíte na přehledných úsecích zážitkové trasy. Okruh je samozřejmě větší zážitek, ale za docela jiné peníze a méně stráveného času v kokpitu auta. Ferrari a Lamborghini si můžete užít na Masarykově okruhu. Porsche navíc půjčujeme také na Autodromu Most. Určitým kompromisem je polygon v Příbrami, kde si Ferrari můžete bezpečně opravdu vyzkoušet.

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!