Úžasný yachting na Lipně

9. 8. 2022 18:00 Zážitky

Už jste se někdy proháněli po vodní hladině na plachetnici? Yachting na Lipně je skvělou zábavou pro děti i dospělé. Myslíte, že to nezvládnete? Když jsme to dokázali my, zvládnete to taky! Vydejte se na jedinečný rodinný výlet a zažijte nevšední dobrodružství.

Úžasný yachting na Lipně

Vyzkoušeli jsem plavbu na plachetnici na Lipně. Zážitek, který je určen pro širokou veřejnost a nepotřebujete k tomu jakýchkoliv zkušenosti. Nicméně jsem se rozhodl nic nepodcenit, a ještě před výletem na Lipno jsem shlédnul několik videí o yachtingu na youtube, abych věděl do čeho jdeme. Nějak jsem si nedokázal představit, jak absolutní amatér může bez sebemenších zkušeností vyplout na vodní hladinu...

Kajutová plachetnice

Po příjezdu se nás však ujal šikovný instruktor, který nás ujistil, že se opravdu není čeho bát. Během podrobného proškolení se naučíte vše potřebné, abyste vaši jízdu po Lipně nejen přežili, ale především si ji užili. Startujeme motor, vyrážíme… Hned první obava, jak proboha vyjedu z přístavu se ukázala naprosto zbytečná. Motor naší posádku vyváži do bezpečných vod, kde nás při napínaní plachty nepřekvapí žádná jiná plachetnice, šlapadlo nebo paddleboard.

Vypínáme motor a jdeme na to! Šipka na stěžni nám ukazuje, kterým směrem má být loď natočena, abychom mohli plachtu bezpečně napnout. První pokus se nezdařil, během chvilky se mění vítr, a tak otáčíme loď. Jestli nás někdo pozoruje, musí se hrozně smát.

Yachting Lipno

Konečně napínáme plachty… Z počátku máme problém chytit ten správný vítr, ale s trochou cviku to jde. Jediné, na co si musíte dávat pozor je ráhno, které se při rychlé změně směru větru umí pěkně rychle rozhýbat. A na pěknou bouli je pak zaděláno! 

Yachting Lipno kajutová plachetnice

Můžete zvolit poklidnou plavbu nebo adrenalinovou jízdu s větrem v zádech a ostrými zatáčkami. Pokud budete mít pěkné počasí užijí si děti koupání ve vodě nebo cachtání na zádi. Ale i v chladnějším počasí to rozhodně nuda nebude.

Yachting Lipno

Než jsme se naučili plachetnici pořádně ovládat byl pomalu čas vrátit se zpět do přístavu. Ne, že bychom byli takoví nešikové, ale loď jsme si vyzkoušeli pouze 2 hodiny, zatímco běžně si můžete plachetnici zapůjčit na celý den nebo dokonce i víkend. Nám 2 hodiny rozhodně nestačili a už se těšíme, až si plachetnici půjčíme na celý den.

Yachting Lipno Titanic
 Návrat byl o trochu obtížnější. Za 2 hodiny se nám přece jen nepodařilo vychytat všechny mouchy. Největší zádrhel nastává v přístavu. Nedaří se nám zaparkovat!  Naštěstí na nás už čeká instruktor, který nám se zacouváním do boxu ochotně pomůže. Tohle opravdu neměli čas trénovat, a určitě doporučujeme párkrát v bezpečnějších vodách vyzkoušet, v přístavu je na to už trochu pozdě!

Yachting Lipno
Plavbu na kajutové plachetnici můžeme určitě doporučit. Je to skvělý zážitek! Už teď se nemůžeme dočkat, až zase vyrazíme na další plavbu po lipenské hladině. Třeba se tam někde potkáme😊

Z plavby jsme natočili krátké video, které najdete u produktu, tak pokud vás zajímá, jak to probíhalo, ceny a další zajímavé informace, navštivte stránku YACHTING LIPNO.Pokud se vám článek líbil, sdílejte prosím viz ikony pod galerií.

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!