Český Krumlov zážitky

28. 3. 2022 15:54 Aktuality

Jaké zážitky na vás čekají v Českém Krumlově a okolí? Poradíme vám, jak si zážitkově užít Český Krumlov, kam si zajít na dobré jídlo, kde se ubytovat a kde se nejlépe pobavíte.

Český Krumlov zážitky

Za zážitky do Českého Krumlova

Návštěva Českého Krumlova je samo o sobě velkým zážitkem. Krásné historické město zapsané na seznamu UNESCO a není tedy divu, že je druhým nejnavštěvovanějším městem v České republice. V Českém Krumlově najdete mnoho památek a hlavně historické centrum, původní domy, zámek a zámecké zahrady. Zvláště večerní procházka Krumlovem je nezapomenutelný zážitek a pokud se ubytujete přímo v historické části města v původním domě, je zážitek z návštěvy Krumlova ještě intenzivnější. Doporučujeme také navštívit vyhlídky na město

Zážitky placené i zadarmo

Nebudeme zmiňovat muzea, výstavy a podobné kulturní možnosti v Krumlově, nicméně právě tyto návštěvy jsou častou součástí pobytových balíčků. Z kulturní akce nemůžeme nezmínit unikátní otáčivé divadlo, které najdete v krásných zámeckých zahradách, nicméně vstupenku na představení kupujte s několika měsíčním předstihem.

Krásy Českého Krumlova z ptačí perspektivy v horkovzdušném balónu, garantujeme nezapomenutelné pohledy během přeletu nad historickým městem a okolí. Nicméně horkovzdušný balón je velmi závislý na počasí, doporučujeme objednávat pouze při delším pobytu. Pro krátkodobé pobyty doporučujeme vyhlídkový let letadlem z letiště Hosín u Českých Budějovic. Zvolte délku letu minimálně 40 minut a prohlédnete si z výšky Hlubokou nad Vltavou, České Budějovice, Kleť a samozřejmě i Český Krumlov. Věděli jste, že můžete letadlo i pilotovat?

Český Krumlov z vodní hladiny, respektive z řeky Vltavy. Plavba historickým městem na raftu, kánoi nebo ještě více zážitkově na paddleboardu je téměř nutností pro každého návštěvníka tohoto města. Můžete si výlet naplánovat pouze na Český Krumlov, nebo si užít 1 - 2 dny výletu po řece z Vyššího Brodu. Doporučujeme plavbu plachetnicí po lipenském jezeře, plachetnici si můžete půjčit i na více dní.

Přímo v historické části města si můžete zahrát únikovou hru Krumlovský alchymista, kromě zábavy a napětí se podíváte do autentických sklepních prostor jednoho historického domu. Zadarmo si můžete zahrát venkovní únikovou hru s mobilní aplikací, která vás provede Českým Krumlovem a okolím, popis hry najdete na https://www.skrytepribehy.cz/.

Průjezd Českým Krumlovem v nadupaném autě, půjčte si Mustanga nebo ještě lépe Camaro s otevřenou střechou a projeďte se kolem historického města a zámku za doprovodu uchu lahodícího zvuku motoru. Je libo více adrenalinu, usedněte za volant Subaru WRX STi, cesty v okolí Krumlova jsou ideální pro vyzkoušení rallye legendy.

Adrenalin v Krumlově

Věděli jste, že v Českém Krumlově je Via ferrata? A co víc, zajištěná cesta vede nad řekou s výhledy na zámek a Krumlovskou věž. Jedná se o poměrně jednoduchou cestu s aktuálně nejdelším lanovým mostem v České republice. Přečtěte si více o Via ferrata Havranka, určitě doporučujeme vyzkoušet. Největší adrenalinový zážitek nenajdete přímo v Krumlově, ale kousek od Českých Budějovic. Troufnete si na tandemový seskok padákem?

Kam v Krumlově za jídlem

S plný žaludkem se lépe cestuje a více si zážitky užijete, ale kde se v Českém Krumlově dá dobře a levně najíst? Tato kombinace platí pouze na polední menu ve všední dny, za kvalitní večeři a obědy o víkendu si výrazně připlatíte, ale ve všední dny si můžete vychutnat skvělé menu okolo 130Kč. Výborné menu připraví v restauraci Cafe Retro, v Depu a určitě si pochutnáte v Tenis centru. Ale to nejlepší nakonec, doporučujeme skvělou vegetariánskou restauraci Laibon. Nabídku polední menu v Českém Krumlově najdete ZDE.

 

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!