Co je to Český Krumlov Card?

28. 2. 2024 14:03 Cestování

Chystáte se na výlet do Českého Krumlova nebo plánujete dovolenou a nevíte, jestli má smysl si tuto kartu koupit? Odpověď zní: ANO! Tato karta vám zajistí vstup do 5 muzeí a galerií v Českém Krumlově. Navíc nemusíte vůbec spěchat, abyste stihli všechny expozice v jeden den. Karta má platnost 12 měsíců

Co je to Český Krumlov Card?

A co tedy můžete s vaší kartou vidět a navštívit?

Egon Schiele Art Centrum

Egon Schiele Art Centrum nabízí ke shlédnutí expozice o životě a díle Egona Schieleho (1890-1918), vystaveny jsou zde jeho kresby, grafiky, dopisy, desítky fotografií, genealogie Schieleho předků, dokumentace o krumlovských pobytech a motivech jeho díla. Na ploše 3.000 m2 jsou paralelně pořádány výstavy klasického a současného umění 20. a 21. století.

Klášterní muzeum

Klášterní muzeum odkryje návštěvníkům příběh jedinečného českokrumlovského klášterního komplexu, který se řadí mezi nejvýznamnější a nejzajímavější středověké klášterní areály střední Evropy. Během prohlídky se seznámíte s bohatou historii a unikátní architekturou tohoto místa i rozsáhlou sbírku sakrálního umění.

Muzejní expozici tvoří autentické interiéry kostela Božího Těla a Panny Marie Bolestné, gotické křížové chodby s ojediněle dochovaným cyklem lunetových obrazů, středověké kaple svatého Wolfganga s rozsáhlou nástěnnou výmalbou, kaple Panny Marie Einsiedelnské ze 17. století s černou madonou, 3 pozdně gotické sochy, které se do areálu vrací po více než sedmdesáti letech, barokní obrazárna se sbírkou dvanácti olejomaleb ze 17. a 18. století a gotické sklepení s náhrobky

Hradní muzeum a zámecká věž

Zámecká věž je jedním ze symbolů Českého Krumlova, i výrazným prvkem jeho bohaté kulturní historie. Pokud navíc vystoupáte 162 schodů na jeho vyhlídkový ochoz budete odměněni neopakovatelným výhledem na město i jeho okolí. Hradní muzeum nabízí řadu exponátů z hradního depozitáře. 

Museum Fotoateliér Seidel

Fotoateliér si nechal v roce 1905 postavit Josef Seidel, který patřil mezi významné fotografy 20. století. Z dob největší slávy fotoateliéru se dodnes dochovalo přes 140 000 snímků, které zachycují nejen krajinu a města jihovýchodní Šumavy, ale také každodenní život obyvatel, včetně vztahů mezi Čechy a Němci, v první polovině 20. století.  V muzeu můžete dodnes obdivovat dochované a stále funkční vybavení fotokomory i osobní fotografovy věci. Dokonce se můžete nechat stylově vyfotografovat v původních dobových kulisách.

Regionální muzeum

Regionální muzeum v Českém Krumlově vás seznámí s historií města od pravěku až po současnost, kromě stále expozice věnované městu zde však najdete také řadu se aktuálních výstav.

Nejdete zde také velký keramický model Českého Krumlova, který by měl zachycovat ideální podobu města kolem roku 1800. Keramický model v měřítku 1:200 vznikal v letech 1977-1984, jeho autory jsou ing. arch. Petr Pešek a keramička Jana Pešková.

Hledáte průvodce po Českém Krumlově?  Na stránkách města Český Krumlov si můžete zdarma stáhnout kapesního průvodce, který vás seznámí s historií města i provede po nejzajímavějších památkách.

Netradiční způsob, jak poznat Český Krumlov a jeho okolí! Stáhněte se do svého mobilního telefonu aplikaci Skryté příběhy, která vás zavede na místa, která byste možná při svých toulkách Krumlovem nenavštívili a seznámí zábavnou formou s historií města. Skryté příběhy jsou takové venkovní únikové hry, jen pokud se vám podaří vyřešit úkol, můžete se vydat dál.

Hledáte pobyt v Českém Krumlově? V naší nabídce najdete pobyty, kde je Český Krumlov Card součástí pobytového balíčku

 

 

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!