Ferrata Havranka první v Českém Krumlově!

8. 9. 2021 20:44

Ferrata Havranka v Českém Krumlově se otevírá veřejností již 20.9.2021🎉🎈. Za všechny příznivce zajištěních cest, děkujeme všem tvůrcům Via ferraty v Českém Krumlově.

Ferrata Havranka první v Českém Krumlově!

Via ferrata v Českém Krumlově!

Vyzkoušeli jsme první zajištěnou cestu v Českém Krumlově, podívejte se náš popis a video z ferraty Havranky.

Když jsem se dozvěděl, že se bude stavět v Českém Krumlově ferrata, byl jsem nadšený. Pak se ale nepodařilo vybrat dostatek financí na startovac.cz, naděje na první českokrumlovskou ferratu rázem vzaly za své. O to větším překvapením pro mě bylo, když jsme projížděl kolem Havraní skály a viděl dvě osoby v helmách na místě, kde se mělo podle původních plánů stavět. Via ferrata v Krumlově přece jen bude!

Dnes už se objevila i oficiální zpráva o otevření první Via ferraty v Českém Krumlově na Facebooku. Navíc jsem měl to štěstí vidět tvůrce při prvním testování! A tímto bych chtěl za všechny příznivce zajištěních cest vzdát tvůrcům svůj dík. Muselo to stát hodně úsilí a práce takový projekt dokončit.

Zajištěná cesta o obtížnosti C vás zavede na vrchol Havranní skály. Skutečnou lahůdkou je nejdelší lanový most v České republice. A to hlavní na závěr, ferrata se veřejnosti otevírá 20.9.2021.

Aktualizováno 25.9.2021, video a popis cesty najdete viz odkaz na začátku článku.

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!