Gurmánský zážitek na doma

30. 3. 2020 13:02

Současná situace nám sice neumožňuje navštěvovat restaurace, ale proč si nedopřát gurmánský zážitek doma👌🍰😉 Těšíme se, až vás budeme moc pozvat na gurmánské zážitky do restaurací.

Gurmánský zážitek na doma

Jaký gurmánský zážitek si připravíme?

Gurmánským zážitkem budou karamelové kostky s čokoládou, je to hodně podobné sušenkám Tribit a věřte, tohle si všichni zamilují. Recept je nenáročný, tak snad se vám povede😉. 

Co budeme potřebovat?

Základ: 180 g másla, 70 g cukru, 225 g hladké mouky

Karamel: 1 plechovka kondenzovaného mléka, 250 g másla, 4 polévkové lžíce golden sirupu (prodává např. Marks & Spencer nebo Tesco),  1 čajová lžička soli

Poleva: 300 g mléčné čokolády (aby se vám čokoláda lépe krájela, můžete přidat 2-3 lžičky mléka a cca 50 g másla)  

Jak na to?

Řezy mají 3 vrsty:

Základ: troubu si předehřejte na 180 °C (horkovzduch na cca 165°C). Řezy se mají péct ve čtvercové formě o velikosti cca 20x20 cm, ale já použila obdélníkovou formu z Tescomy nastavenou, na nejmenší velikost 20x28 cm. Dno formy vyložte pečícím papírem.

V míse smícháme máslo s vanilkovým cukrem (ten si připravíte doma, když rozmixujete 300 g cukru s 1 vanilkovým luskem). Do směsi přidejte mouku a míchejte, dokud vám nevznikne hrubé těsto. To pak rovnoměrně upěchujte na dno formy a na několika místech propíchněte vidličkou.

Korpus pečte v troubě cca 40 minut a pak nechte vychladnout.

Karamelová vrstva: V hrnci rozpustíte 1 kostku másla a přidejte 1 plechovku kondenzovaného mléka, sůl a sirup. Směs přiveďte k varu a pak nechte cca 10-15 minut probublávat na mírném ohni. Karamelovou směs potom nalejte na těsto a nechte vychladnout. Karamel by měl být na povrchu mírně tuhý, trvá to asi půl hodiny.

Poleva: Mezitím si můžete připravit polevu. Rozpusťte čokoládu, aby se poleva lépe krájela, můžete do ní přidat 2-3 lžíce mléka a trochu másla. Odstavte a nechte lehce vychladnout. Polevu nalejte na karamelovou vrstvu a dejte chladit, dokud čokoláda neztuhne.

Hotové řezy nakrájejte na kostky a můžete podávat😀. Chcete poslat recept svým přátelům, klikněte níže a sdílejte. Jste gurmáni a chtěli byste ochutně něco výjimečného, vyberte si u nás gurmánský zážitek

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!