Jak fotí Honor Magic5 Pro

2. 5. 2023 21:36 Aktuality

Pořídili jsme do firmy fotomobil Honor Magic5 Pro na focení našich zážitků, jak fotí novinka od Honoru, splnila naše očekávání? Dlouho jsme hledali náhradu za naší již stařičkou zrcadlovku Nikon D5100, chtěli jsem něco lehkého, co umí fotit minimálně v kvalitě našeho původního fotoaparátu. Naše poznatky a ukázkové fotografie včetně porovnání s Nikon D5100 si přečtěte v našem článku.

Jak fotí Honor Magic5 Pro

Fotíme s Honorem

Pokud hledáte stejně jako my mobilní telefon především kvůli kvalitě fotografií a za rozumnou cenu, mohl by vám náš článek ve výběru pomoci. Dlouhou jsme procházeli různé recenze a téměř sáhli po Samsungu S23 Ultra. I přesto, že jsme dostali poměrně výhodnou nabídku za 30 000,-, zdálo se nám to pořád příliš mnoho za mobil, od kterého očekáváme především kvalitní fotografie. Jelikož často fotíme pohybující se objekty, nebyl Samsung vhodnou volbou, naopak v této disciplíně Honor exceluje.

Navíc nás odrazoval prostý fakt a to pomalost nabíjení, která byla v našem výběru také poměrně důležitá. Pro náš druhý připravovaný projekt o cestování, (který mimo jiné bude o tipech na treky, dovolené a výlety), potřebujeme při každé možné příležitosti mobil rychle nabít. Posledním kritériem pro náš výběr byla cena.

Proč Honor Magic5 Pro?

Čínský mobil nikdy nebyl v našem hledáčku, máme k tomu své důvody, ale při dnešních cenách fotomobilů od Samsungu a hlavně iPhonu od Applu, jsme museli změnit názor a zahrnout tento mobil do našeho výběru. Po přečtení několika recenzí bylo rozhodnuto.

1) Dle kvality fotografií by se mělo jednat o nejlepší fotomobil na trhu, alespoň to tvrdí nejznámější web DXOMARK, nicméně jsme si počkali na první rezenze uživatelů. Nebudu dlouho napínat, většina recenzentů se shodla, že se skutečně jedná o jeden z nejlepších fotomobilů současnosti. Na druhou stranu nečekejte, že bude Honor nad konkurencí dominovat, to rozhodně ne! Dá se říct, že hlavní konkurenti Samsung S23 ULTRA a iPhone 14 Pro budou obstarávat podobné snímky z hlavního snímače.

Pokud je Honor nejlepším fotomobilem současnosti, bude to skutečně zanedbatelné a běžný člověk pravděpodobně rozdíl moc nepozná. Řekl bych, že u potencionálního zákazníka bude rozhodovat do jakých tónů daný postprocessing výslednou fotku upraví. Honor podává trochu barevnější odstíny a výsledná fotka vypadá o něco lépe než skutečnost. Nicméně pokud Vám to nevyhovuje, můžete fotit v režimu PRO a do RAW, kde se to dá manuálně nastavit nebo poté případně upravit. Nicméně přikrášlení fotografie je u všech fotomobilů současnosti a u Honoru to naopak není až tak moc násilné.

Porovnání - levá strana Honor Magic5 Pro vs pravá strana Nikon D5100

Pampeliška - levá strana Honor Magic5 Pro vs pravá strana Nikon D5100

Třešeň - levá strana Honor Magic5 Pro vs pravá strana Nikon D5100

Jaký je náš závěr?

Není dokonalý, u některý snímků si musíte s nastavením pohrát, automatika občas vyhladí pixely tak, že je rozmaže, ale stává se to pouze minimálně. Nicméně stačí se s Honorem naučit fotit a i tyto neduhy dokážete u většiny fotografií eliminovat. Výše jsme porovnali fotografie se zrcadlovkou Nikon D5100. Samozřejmě se jedná o starou zrcadlovku a k tomu ještě se základním objektivem, ale výsledek nás opravdu překvapil, sami se můžete přesvědčit ve fotogalerii pod článkem.

Velikost paměti, další argument pro Magic5 Pro, oproti konkurenci dostanete již v základu 512GB vnitřní paměti. A rovnou se tedy dostanete k hlavnímu argumentu a to je cena. Jistě jste zaznamenali, že se v předprodeji nabízí včetně tabletu a jeden nejmenovaný prodejce dokonce nabízím výkup tohoto tabletu za 5 000,-Kč. Honor Magic5 Pro nás nakonec vyšel na 24 900,- včetně DPH a to je na míle vzdálené vlajkovým lodím od Samsungu, Applu a dokonce i Xiaomi.

Poslední argument je rychlost nabíjení a výdrž. Zatímco výdrž je víceméně s konkurencí srovnatelná a to je rozhodně skvělý výsledek, rychlost nabíjení je právě tím dalším argumentem pro Magic Honor5 Pro. V tomto ohledu se největší konkurenti Honoru nevyrovnají a to především pomalost nabíjení u iPhonu, které je na dnešní dobu naprosto šílené. Malým bonusem je nabíječka a ochranná folie v balení.

Pokud tedy nepotřebujete ohromit značkou a honosnou image jakou beze sporu Ipone od Applu má a hledáte především skvělý fotomobil, můžeme vřele Honor doporučit. Určitě bude mít Honor spoustu nedostatků, ale jelikož používáme telefon pouze na volání a focení, byl pro nás Honor Magic5 Pro jasnou volbou. Cena vs výkon je dle mého laického názoru zcela bezkonkurenční.

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!