Letecké simulátory Brno

5. 2. 2021 18:53

Zveme vás na online prohlídku leteckého simulátoru Boeingu 737 NG s krátkou ukázkou letu. Video bylo natočeno v Brně, kde se tento úžasný simulátor nachází.

Letecké simulátory Brno

Letecký simulátor online

Natočili jsme pro vás video, kde nahlédnete přímo do repliky kokpitu leteckého simulátoru dopravního letadla Boeing 737 NG a nyní se sami můžete podívat, jak takový simulátor vypadá. Ve videu uvidíte vnitřek kokpitu simulátorů a samozřejmě i ukázkový let včetně přistání na letišti v Brně. 

Co takový simulátor umí?

Simulátor je sice statický, ale díky prostorovému promítání krajiny máte pocit, že se simulátor skutečně pohybuje. V nabídce jsou neznámější letiště po celém světě, můžete si tedy vybrat, odkud chcete startovat a vlastně kde se chcete proletět. Zpracování krajiny a měst je reálné, podíváte se tedy z kokpitu dopravního letadla na známé budovy nebo pohoří. Také lze nasimulovat různé poruchy a vytvořit zajímavé scénáře. Samozřejmostí je změna počasí. Ukázka je ze simulátoru v Brně, který je druhým nejlepším simulátorem v České republice a jeden z nejlepších v Evropě. O něco propracovanější simulátor najdete v Praze, kde vytvořili repliku kokpitu až pro 10 osob. Dokonce lze na tomto simulátoru simulovat požár na palubě, lepší simulátor ve světě, budete jen těžko hledat.

K čemu simulátor slouží?

Prioritně byl simulátor postaven k výcviku a tréninku pilotů, první letecký simulátor vznikl v Němčičkách, kde si ho pilot dopravního letadla postavil, aby mohl trénovat. Tuto možnost nabízel i svým kolegům a později i široké veřejnosti. Od té doby vznikly další ještě propracovanější letecké simulátory ke stejným účelům.

Kde si můžu simulátor vyzkoušet?

Vyzkoušet si můžete první letecký simulátor v České republice přímo ve vinném sklípku v Němčičkách. Letem vás bude provázet skutečný pilot dopravního letadla. Jedná se sice o první simulátor, ale nemusíte se bát, zpracování vynikající. Nicméně novější simulátor v Brně je zase o kus dál a právě z tohoto simulátoru je naše video. Jeden z nejlepších leteckých simulátorů na světě najdete v Praze, oproti Brnu má letecký simulátor v Praze větší kokpit až pro 10 osob a jak již bylo řečeno, je zde možné simulovat požár na palubě.

 

 

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!