Nejreálnější letecký simulátor

31. 3. 2020 15:04 Zážitky

Víte jak vypadá nejreálnější letecký simulátor pro veřejnost v České republice, kde najdete nejpropracovanější letecké trenažery, na kterých trénují profesionální piloti?

Nejreálnější letecký simulátor

Reálné letecké simulátory

Kdo ještě nevyzkoušel opravdu reálný simulátor (trenažer), nedokáže si nejspíš představit, kam až dnešní technologie dospěla. Představte si, že sedíte ve skutečné replice kokpitu s plně funkčními přístroji a právě startujete z vašeho oblíbeného letiště, kde vše vypadá téměř jako ve skutečnosti. Dokážete odstartovat a hlavně přistát zpět na letišti?

I přesto, že většina leteckých simulátorů pro veřejnost nejsou pohyblivý, dokáží svou reálností doslova oklamat a při manévru máte pocit, že se letadlo s vámi skutečně naklání, není to úžasný?

Letecký simulátor nebo trenažer?

Níže uvedené simulátory jsou spíše leteckými trenažery. Simulátor letadla si můžete vyzkoušet i doma na konzoli nebo počítači. Trenažer je trochu jiné kafe, už nesedíte doma na gauči s ovladačem v ruce, ale rovnou v plně funkční replice kokpitu. Letecké trenažery slouží k výcviku pilotů, vše tedy musí být naprosto reálné, od kokpitu, až po samotný let. Na trenažeru lze simulovat i různé počasí, poruchy motoru a v pohyblivém i turbulence. 

Simulátor stíhačky

Začínáme u bojových stíhaček, které nejsou tak dokonale zpracované jako trenažery dopravních letadel, ale jejich autentičnost vás i tak ohromí. Dovolte nám představit simulátor historického letadla Spitfire a Messerschmitt Bf109 s plně funkční replikou kokpitu, které najdete v Brně.

Prožijte na vlastní kůži bitvu z 2. světové války ve velmi reálném podání. Replika kokpitu Spitfiru a Messerschmittu Bf109 s plně funkčními přístroji jsou zárukou naprosto autentického zážitku, navíc si můžete užít souboj ve dvou. Podobný simulátor najdete v Praze, navíc zde můžete využít virtuální realitu.

Letecký simulátor

"nejpropracovanější simulátor stíhačky v České republice"

Nejpropracovanější simulátor stíhačky s otevíracím kokpitem najdete opět v Brně. Jedná se o simulátor stíhačky F/A-18 Hornet. Proč patří tento simulátor k nejreálnějším na světě? Otevírací kokpit odpovídající ve všech rozměrech originálu a promítání na speciální kopuli, dělá z tohoto leteckého simulátoru naprosto neuvěřitelný autentický zážitek. Na výběr je několik programů, souboje, nálet, porucha motoru, nebo můžete jen tak létat nad krajinou.

Letecký simulátor

Letecký trenažer dopravního letadla

V Brně si můžete dopřát 100% autentický zážitek v plně funkční replice kokpitu. Druhý nejlépe zpracovaný simulátor dopravního letadla v České republice. Během letu vám v Brně bude asistovat dopravní pilot, start samozřejmě musí být z letiště Tuřany, to si žádný Brňák nemůže nechat ujít.
 
Nicméně v nabídce jsou i další nejznámější letiště světa a samozřejmě do detailu zpracované, stejně jako to je u krajiny, nad kterou letíte. Můžete se tak proletět nad nejznámějšími památkami po celém světě. Simulátor postavil pilot z povolání, aby mohl kdykoliv trénovat různé situace. Tento trenažer slouží také k tréninku brněnských pilotů velkých letadel.

Letecký trenažer

"plně pohyblivý letecký trenažer"

Druhým nejreálnějším leteckým simulátorem, je plně pohyblivý trenažer s hydraulickou základnou. Reálné pohyby kabiny, simulátor sil v řízení a věrná grafika vám nedovolí poznat, že neletíte ve skutečném letadle! Simulátor je plně pohyblivý, pilot cítí turbulenci, zrychlení i brždění, boční vítr nebo nesymetrii tahu při vysazení jednoho motoru. Tady budete mít pocit, že sedíte ve skutečném letadle, není proto divu, že se tento simulátor využívá k výcviku a tréninku pilotů.

Pohyblivý letecký trenažer

"nejreálnější letecký simulátor dopravního letadla v ČR"

A je tu vítěz, sice není pohyblivý, ale detailní zpracování kokpitu dopravního letadla Boeing 737 až pro 12 osob, je prostě dechberoucí. Jeden z nejreálnějších leteckých simulátorů na světě je naštěstí také v Praze a každý by si ho měl vyzkoušet. Na rozdíl od ostatních simulátorů, je zde kromě repliky kokpitu, i část paluby až pro 10 pasažérů.

Letecký trenažer

Během letu kolem vás chodí opravdové letušky, věrněji simulovat let už snad ani nejde. Samozřejmostí je asistence profesionálních pilotů letadel. Jak už jsme psali u ostatních simulátorů, detailní zpracování letu, umí navodit pocit skutečného pohybu. Sami jsme to zažili, je to něco jako virtuální realita.

Simulátorové centrum slouží jako výcvikové středisko dopravních pilotů a také se zde konají kurzy, které mají za úkol, zbavit lidi strachu z létání. Veškeré letecké trenažery uvedených v tomto článku, najdete na našich stránkách v kategorii LETECKÉ SIMULÁTORY.

Pokud se vám článek líbil, budeme rádi za sdílení na Facebooku nebo na Twitteru, stačí kliknout na ikonu níže. Děkujeme 👍

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!