Škola smyku Most, nabídka kurzů

26. 4. 2020 10:55 Zážitky, Aktuality

Škola smyku Most je nejmodernější areál v České republice, kde se pořádají kurzy bezpečné a sportovní jízdy pro automobily. Škola smyku je velmi užitečná a navíc také zábavná😀.

Škola smyku Most,  nabídka kurzů

Něco málo o škole smyku v Mostě

Školu smyku Most najdete přímo v areálu mosteckého autodromu. Jelikož se jedná o nejmodernější areál v České republice, můžete očekávat nadstandardní praktickou výuku, kde se naučíte zvládat smyk ve všech podobách a další velmi užitečné dovednosti, které by měl každý řidič ovládat. 

Popis výcvikového areálu

Ve výcvikovém areálu používám nejmodernější zařízení pro nácvik všech možných krizových situací.
Kluzná plocha s oboustrannou hydraulickou kyvnou deskou a vodními překážkami, simulace smyku zadní nápravy vozidla, jeho následné zvládnutí na kluzné ploše a modifikace cviku s vyhnutím se vodním překážkám

Velmi užitečný nácvik brzdění za různých adhezních podmínek, jeho nezvládnutí je častou příčinou nehody na běžných komunikacích. Simulace řešení krizové situace čelního nárazu, jak se zachovat a hlavně co nedělat.

Kluzná plocha s aquaplaningovou dráhou a vodními překážkami, velmi nebezpečná  a čast podceňovaná situace, které je nutné předcházet. Aquaplaning je velmi obtížné zvládnout, naučíme vás, jak tuto situaci předvídat a v případě, že už nastane, jak se v dané situaci zachovat. V této části si také vyzkoušíte  chování vozidla při průjezdu aquaplaningovou vanou.

Nejzábavnější část praktické výuky, slalom na suchu i mokru s vodními překážkami. Učíte se jak lépe porozumět svému autu a zvýšíte si řidičské dovednosti. V případě kurzu FUN, na vás v závěrečné části čeká ještě jeden slalom se systémem EASY DRIFT se zapůjčením vozem, které je vybavenou speciálními návleky na zadních kolech, simulující jízdu na ledu. Přední kola zabírají naplno, ale zadní kola kloužou.

Asfaltová cvičná plocha
Na cvičné asfaltové ploše probíhá nácvik vzdáleností bezpečného rozestupu mezi vozidly, brzdění na suchu – pozvolné, krizové, nenadálé a slalom na suchu viz část praktické výuky výše. 

Kluzná plocha - kopec se zatáčkou a sedmiprocentním sklonem pro nácvik jízdy a brzdění, rozjezdy, brzdění, průjezd zatáčkou na kluzné ploše, vypozorování rozdílu rovina – kopec.

Dále se zde naučíte techniku vyhýbacího manévru vodním překážkám z kopce a poté náročnější variantu, nácvik náhlého vyhýbání vodním překážkám při rychlé jízdě do kopce

Škola smyku v době pandemie 2020

Školu smyku je možné absolvovat pouze za zpřísněných podmínek. Po celou dobu kurzu je nutné nosit roušky nebo ještě lépe respirátory. Doprovod nemá momentálně přístup na praktickou část. 

Škola smyku v době pandemie 2021

Provoz školy smyku v roce 2021 se řídí platným nařízením vlády. V době zhoršující se pandemie je nutné nosit respirátory ve všech vnitřních prostorech.

Od listopadu 2021 se mohou kurzů účastnit pouze osoby, které splňují alespoň jeden bod z následujících variant.

doklad o aplikaci očkování proti covidu-19 první dávkou společně s negativním RT-PCR test starý nejvýše 72 hodin
doložit prodělání laboratorně potvrzeného onemocnění covidem-19 v době ne delší než 180 dnů přede dnem konání akce
doklad o aplikaci očkování proti covidu-19, přičemž od poslední dávky vakcíny (druhé u dvou dávkových vakcín, první u jedno dávkových vakcín), musí uplynout nejméně 14 dní
doložit negativní RT-PCR test starý nejvýše 72 hodin

Škola smyku Most 2022

V roce 2022 se ruší veškerá pandemická omezení kromě nošení respirátorů. Konečně si můžete užít tento skvělý a hlavně užitečný zážitek naplno. V nabídce zůstávají všechny varianty, standard, fun a pro ženy.

Termíny a více informací najdete ZDE.

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!