Zažijte stav beztíže

5. 10. 2020 19:41 Zážitky

Chtěli byste zažít stav beztíže? Představte si, že se vznášíte, doslova plavete ve vzduchu a tento stav můžete s námi opravdu vyzkoušet😮

Zažijte stav beztíže

Stav beztíže

To, co bylo dříve pouze doménou astronautů, si nyní můžete vyzkoušet i vy! Unikátní stavba letové komory v Praze, kde proudí vítr o rychlosti až 270 km/h, dokonale simuluje stav beztíže a volný pád. Větrný tunel v Praze je jedinečná možnost, kde skutečně zažijete onen stav beztíže a co víc, ve větru můžete i létat. Simulace stavu beztíže je vhodná i pro děti od 5 let a z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že si to děti neskutečně užijí :-)

Co je to stav beztíže?

Laicky řečeno, stav beztíže je ztráta zemské přitažlivosti. Stav beztíže a kouzlo zemské přitažlivosti tak zažíváte při každém výskoku a především děti si jej s neobyčejnou radostí vychutnávají při dnes tak populárním skákání na trampolíně. Věděli jste, že při skoku na trampolíně do výše 1 metrů, můžete strávit ve stavu snížené tíže dobu 0,9 sekundy?

Odborně se jedná o stav, během kterého na předmět nebo organizmus nepůsobí tíha. Takový stav zažívají dlouhodobě kosmonauti a to sebou nese velká rizika. Z dlouhodobého hlediska, ochabuje svalstvo a z tohoto důvodu se astronauté snaží různým cvičením udržovat svaly v kondici. To je také důvod, proč po přistání astronauté špatně chodí, než si opět tělo zvykne na novou zátěž, to se samozřejmě netýká krátkodobého vystavení stavu beztíže.

Kde zažijete stav beztíže?

Krátké stavy beztíže můžete zažít i při dalších aktivitách například také během akrobatického letu, kde působí obrovské přetížení při akrobatických prvcích. Nicméně nejlepším simulátorem stavu beztíže zůstává větrný tunel v Praze, zkuste to a poznejte na vlastní kůži, jaké to je. Díky unikátní komoře, kde proudí vzduch o rychlosti až 270 km/h, nepůsobí na tělo zemská přitažlivost, samozřejmě pouze během provozu obřího větráku. Krátký stav beztíže zažijete během tandemovém seskoku při otevření padáku a u bungee jumpingu.  Podívejte se na nabídku všech zážitků, kde lze zažít stav beztíže.

Akrobatický let

Stav beztíže zadarmo?

Výše uvedené zážitky, kde tento stav zažijete, jsou samozřejmě placené, ale zemskou přitažlivost, lze obelstít i jinak, například při jednoduchém výskoku a nejlépe při skákání na trampolíně zažíváte malé chvilky stavu beztíže. Tak co, půjdete si to vyzkoušet?

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!