Surf Aréna Praha

11. 12. 2019 21:03 Zážitky

Surf Aréna je unikátní surfařský simulátor, který umožňuje zažít surfování v Praze. Jak probíhá surfování na vlně v Surf Aréna Praha a za jaké ceny si to můžete vyzkoušet, najdete v našem článku.

Surf Aréna Praha

Surfování v Praze?

Víte, že v Praze můžete surfovat🏄🏻? Ne, opravdu tím nemyslím surfování na internetu, ale jízdu na pořádné vlně!

Představte si proud vody, který se valí do kopce proti vám, je to něco jako říční jez, ale v opačném směru a právě tento princip umožňuje jízdu na surfovacím prkně. Simulátor najdete v budově Surf Aréna Praha, která je vůbec prvním surfovacím simulátorem v Evropě.

Budova je rozdělena na dvě části téměř jako v divadle. Jedna část je posezení pro diváky s možností občerstvení odkud můžete pohodlně sledovat jeviště se surfaři. Obě části odděluje průhledné sklo a je velmi zábavné pozorovat nováčky a instruktory na surfovacím prkně. Zatímco instruktoři předvádí neuvěřitelné kousky, nováčci svými kousky spíše pobaví😁.

Žraloků se bát nemusíte

Samotné surfování probíhá v bazénu se šikmou plochou, kde díky turbínám proudí velké množství vody a vytváří se tak umělá vlna. Proud vody je regulovatelný, maximální rychlost je až neuvěřitelných 70 km/h. Je to velmi podobné jízdě na mořské vlně s tím rozdílem, že tady na vlnu čekat nemusíte, máte jí pořád k dispozici.   

Začátky jsou náročné

Ačkoliv je surfování pro nováčky trochu složitější, je to vhodné i pro děti od 6 let. Nemusíte hned na prkně stát, ze začátku postačí jízda v leže nebo v kleče a když budete šikovný, tak se na závěr lekce určitě postavíte a užijete si vlnu jako opravdoví surfaři. Rozhodně se nemusíte bát, že by vám to nešlo, surfování si každý užije po svém a rozhodně si to budete chtít zopakovat.

Je to bezpečné?

Samozřejmě, ničeho se bát nemusíte. Hloubka vody je sice pouhých 10 cm, ale podklad bazénu je z gumy, pád je tak relativně do měkkého. Na druhou stranu i modřina se po pádu může objevit, je to zkrátka sportovní zážitek. Než vstoupíte do bazénu, proběhne krátká instruktáž na suchu, kde se naučíte základy jízdy. Na menším prkně jezdíte v leže a v kleče a učíte se základy fungování prkna na vodě. V druhé polovině kurzu dostanete o něco větší prkno a zrychlí se proud vody. V této části si pomalu stoupáte na prkno a začínáte surfovat ve stoje. Na vlně se střídá maximálně 12 osob.

Ceník a kompletní nabídka surfování v Praze.

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!