Úniková hra

3. 3. 2023 11:09 Aktuality

Co je to úniková hra, jak se hraje, pro koho je určena a co si můžete zahrát? Víte jak se připravit na únikovou hru a zvýšili si tak šanci únikovku dokončit?

Úniková hra

Víte jak se hraje úniková hra?

Poradíme vám jak zvýšit úspěšnost dokončení únikové hry, na co si dát pozor a na co se zaměřit. V prvé řadě je důležitý výběr únikové hry, respektive obtížnosti. Pokud jste začátečníci nebo se chystáte hrát s dětmi, vyberte si hru s nižší obtížností, kde se naučíte základy fungování her. To co dobře funguje u jedné hry, nemusí nutně fungovat u další. Pro příklad je tu hra Opus Magnum, detektivní hra zaměřena na řešení případu, která po hráčích vyžaduje logické uvažování. Oproti tomu je tu Prison Island, kde je logika také důležitá, ale ne podstatná. Ve hrách tipu Pevnost Boyard je po hráčích požadováno vícero schopností, včetně rychlosti, hbitosti a samozřejmě i trocha té chytrosti.

Prison Island Praha

Desatero, jak úspěšně dokončit hru

  1. Zvolte si hru dle vašich schopností, jste začátečníci, vyberte si jednodušší.
  2. Je li hra na určité téma, něco si o tom přečtěte, může to pomoci, ale také nemusí :-)
  3. Dávejte pozor, co vám uvaděč hry před začátkem říká, minimálně se dozvíte, jak požádat o nápovědu.
  4. Při vstupu do místnosti se dobře rozhlédněte
  5. Nezmatkujte, řešte pokud možno v klidu
  6. Nehledejte nesmysli, v kvalitních hrách je řešení logické
  7. Sledujte detaily v místnosti, i nápis na zdi bývá součástí hry
  8. Důkladně si prohlédněte předměty v místnosti
  9. Pokud si nevíte rady, nebojte se požádat o nápovědu
  10. Dávejte pozor na čas, lepší zvolit strategii více nápověd, než hru nedokončit

Wonderland

Hry po začátečníky

Poradíme vám, jaké jsou nejvhodnější únikové hry pro začátečníky, jaké hry jsou zcela nevhodné pro děti. Nemusíte se inspirovat přímo našimi tipy, na internetu najdete hry všech možných žánrů. V naší nabídce najdete pouze hry, které můžeme vřele doporučit a sami jsme si je vyzkoušeli.

1) Wonderland, hra určena pro děti a začátečníky. Jak název napovídá, hra je inspirována Alenkou v říši divů.

2) Prison Island, skvělá hra na způsob Pevnosti Boyard, vhodná pro všechny hráče včetně dětí i začátečníků. Komplex s 29 místnost, kde každý najde své uplatnění ke zdárnému vyřešení dané úlohy.

3) Star Wars, hra na motivy slavné série, jediným úkolem je zachránit galaxii. Hra je určena pro začátečníky i děti, můžete se opět těšit na skvěle zpracovanou místnost.

4) Únik z jezkyně, žádná logika, žádné rébusy, musíte se jen dostat z jeskyně ven. Hru doporučujeme zakoupin jako privátní vstup, obtížnost si tak sami můžete určit.

5) Steampunk Laboratory, hlavolamy a technické vychytávky v únikové hře, kterou najdete v Brně. Hra je vhodná pro všechny kategorie hráčů.

Steampunk laboratory v Brně

Únikovou hru doporučujeme jako dárek pro celou rodinu Pro začátečníky a děti jsou zcela nevhodné fenomenální hry Poltregeist a Dům duchů. Zvažoval bych také vynechání her Zodiac Patres a Saw, které nejdou příliš vhodné pro děti do 12 let. Pro starší hráče tyto hry vřele doporučujeme. Chcete vědět, jaké jsou nejlepší únikové hry? Nechcete číst další článek viz předchozí odkaz, podívejte se rovnou na kompletní nabídku v kategorii ÚNIKOVÉ HRY.

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!