Zažij Dakar v České republice

13. 1. 2021 10:39 Zážitky, Aktuality

Jste fanouškem Dakaru a chtěli byste si vyzkoušet jízdu ve speciálech Tatra nebo dokonce dakarské buggy? Nabízíme lokality s přírodním terénem, kde si užijete jízdu jako na Dakaru, písečné duny tu sice nenajdete, ale pořádný terén rozhodně ano.

Zažij Dakar v České republice

Dakarská jíza v České republice

Skvělá zpráva pro všechny fanoušky a fanynky slavného závodu Rally Dakar, i v České republice jsou místa, kde si můžete užít jízdu jako na Dakaru. Písečné duny tu samozřejmě nenajdete, ale terén, který prověří vaší odvahu tady rozhodně máme. Necháme vás řídit offroadové legendy nebo dokonce speciály, které můžete vidět i na slavném závodu.

Do čeho se posadíte?

Dakarská buggy Can-Am Maverick v přírodním areálu u Prahy nebo na motokrosové dráze v Přerově. Buggy Maverick se stále používá při závodech Rally Dakar, je to skvělý stroj, který si poradí s každou překážkou i ve větší rychlosti. S buggy Can-Am startuje i této sezóně na Rally Dakar 2022 český jezdec Josef Macháček. Svezení v buggy je možné již od 15 let, rychlost a terén lze uzpůsobit věku i kondici spolujezdce. Pokud si na to troufnete, můžete buggy dokonce i řídit.

Jídza dakarskou Tatrou, co víc si přát, než zažít jízdu skutečným speciálem v pořádným terénu. Dakarskou Tatru můžete řídit, nebo jízdu absolvovat jako spolujezdec. Jedná se o naprosto bezpečný zážitek, není o velkých rychlostech, ale o náročném terénu. Jízda probíhá na polygonu v Ostravě. Naše dakarská Tatra vznikla po vzoru závodních speciálů, které můžete stále vidět na slavném závodu. Můžete se těšit na skvělý podvozek a obrovský výkon. Tak co, troufnete si tento kolos řídit, nebo raději usednete na sedadlo spolujezdce?

Jízda dakarskou Tatrou

Jízda závodní Tatrou na polygonu v Ostravě není o rychlosti, ale schopnosti vypořádat se s velmi obtížným terénem. Nářezový zážitek s obrovským kolosem na offroadovém polygonu plném přírodních překážek, strmých výjezdů a sjezdů. Dokážete za volantem Tatry Truck Trial projet náročnou trasu?

Ničeho se bát nemusíte, první kolo projede zkušený řidič a ukáže vám, jak se vypořádat s kolosem v těžkém terénu. V druhém kole si to sami vyzkoušíte, zkušený instruktor vám bude neustále k dispozici. Pokud byste se na to přeci jenom necítili, můžete celý zážitek absolvovat jako spolujezdec.

Jízda Hummerem jak jinak než v pořádným terénu. V nabídce máme vojenský speciál Humvee, který si hravě poradí s každou přírodní překážkou. Humvee je něco jako Hummer H1, běžně se využíval v armádě pro skvělé vlastnosti v těžkém terénu. Zážitek s Humvee nabízíme pouze v Praze. Rychlejší bratříček Hummer H2 si také obstojně poradí s každou přírodní překážkou, navíc zvládá jízdu v hluboké šotolině ve větších rychlostech. Hummer H2 nabízíme v Ostravě, Olomouci a v Uherském Hradišti. 

Jízda na čtyřkolce na tankodromu u Milovic nebo ve Vílanci u Jihlavy, obě lokality nabízí náročnou výzvu pro zkušenější čtyřkolkáře, v Jihlavě si dokonce jízdu užijete na motokrosové dráze a v bývalé pískovně, to už je prostředí téměř jako na Dakaru.😉

Jízda závodní buggy na autokrosovém okruhu v Dolním Bousově a v Přerově, velký výkon a nízká váha dělá z tohoto speciálu pořádnou bestii. Nabízíme jedinečnou možnost, zažít jízdu za volantem v hluboké šotolině, budete zatáčky projíždět smykem za ohlušujícího řevu motoru naší buginy. Stejně jako na Dakaru, jízda vyžaduje neustálou práci s volantem, zejména v zatáčkách, při jízdě kontrolovaným smykem. Nicméně ze všech zmíněných zážitků výše má s Dakarem nejméně společného, přesto by si to měl vyzkoušet každý motoristický fanoušek, protože tohle je řidičská nirvána.

Nemůžeme opomenout nejmladší fanoušky Dakaru, i pro ně tu máme skvělý zážitek v dětské buggy na polygonové dráze v Příbrami a třeba to bude první krůček do svět Dakaru

Trocha historie Rally Dakar

Dakarská rally je každoroční závod offroadových vozidel převážně na poušti. První závod se jel v roce 1978 z Paříže do Dakaru, v té době nesl názve Rally Paříž Dakar. V současné době je závod z bezpečnostních důvodů přesunut na území Saudské Arábie, název však nese stále odkaz na historii, vypadlo pouze slovo Paříž. Závod se koná v lednu s ohledem na počasí. Závodí se v kategorii kamiónů, aut, motorek, bugin a čtyřkolek.

Přihlásit se mohou profesionálové, ale i amatéři, kterých není ve startovní listině zrovna málo. Jednotlivé etapy jsou extrémně dlouhé cca 500 - 900 kilometrů s měřenými úseky. Dakarská rally je bohužel také hodně nebezpečná, špatně předvídatelný terén, orientace a další nástrahy, které občas končí tragicky. Dakarské rally se účastní i řada českých posádek, nejznámější je Loprais s Tatrou, který dokázal slavnou soutěž 6x vyhrát.

Jste fanouškem Dakaru a chtěli byste si něco podobného vyzkoušet? Stačí níže sdílet a nenápadně naznačit, co se vám líbí.😁

Podívejte se na video top 3 zážitků ve stylu Dakaru. Dakarská Tatra je novinka, ve videu jízdu bohužel neuvidíte.

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!