Teambuilding

1. 1. 2020 09:27 Zážitky

Jak vybrat správný teambuilding a co od toho očekávat? Teambuilding je firemní akce, která má za úkol stmelit pracovní kolektiv, zlepšit spolupráci v týmu a hlavně pobavit. Víme, jaké aktivity jsou ty pravé pro dokonalý teambuilding.

Teambuilding

Co je to teambuilding?

Teambuilding je stmelovací nástroj pro firmy, kolektiv, kolegy, obchodní partnery. Cílem teambuildingu je upevnění osobních vztahů a týmové spolupráce na pracovišti. Stručně řečeno, vybraná aktivita je vlastně společným prožitkem, který vám umožní se vzájemně lépe poznat, a naučit se lépe spolupracovat. Než si vyberete daný firemní zážitek, je třeba si uvědomit co od toho očekáváte. Chcete zaměstnance či spolupracovníky pouze odměnit, nebo požadujete zlepšit vzájemnou spolupráci, utužit vztahy?

Slovo teambuilding je složeninou dvou anglických slov, TEAM a BUILDING. Jak asi tušíte, slovíčko team v českém překladu znamená jednoduše tým. Slovo building se překládá jako budování (stavění budov, budování vztahu a samozřejmě budování týmu). Význam je tedy zřejmý, ale jaký druh aktivity zvolit pro budování vztahu mezi kolegy, zaměstnanci?

Teambulding pro týmovou spolupráci

1.  Závod plachetnic na Lipně

Na začátku absolvujete kurz jachtingu a v druhé polovině si to v týmech mezi sebou rozdáte. Při plavbě na plachetnici je důležitá koordinace mezi členy posádky, tedy týmová spolupráce a samozřejmě soutěživost mezi týmy.

Regata Lipno teambuilding

2. Únikové hry

Únikové hry jsou dokonalým nástrojem pro zlepšení spolupráce a utužení vztahu kolektivu. Únikové hry vyžadují pro všechny zúčastněné osoby týmovou spolupráci k vyřešení stanovených úkolů, Nejvhodnější úniková hra k tomuto účelu je KINGDOM COME. Sestavíte 1 - 5 týmů po 6 osobách a přenesete se do středověké hry na tvrzi Malešov u Kutné hory. Autentické prostory a dobové postavy, které zde ztvárňují zapálení herci, se pro všechny účastníky stane nezapomenutelným zážitkem. 

Další ideální únikovou hrou pro budování vztahů je Prison Island ve stylu pevnost Boyard. Tento druh únikové hry vyžaduje spolupráci v týmu při řešení hádanek a fyzických úkolů. Prison Island nabízí 29 místností s různorodými úkoly. Pohodlně zde můžete zapojit až 15 týmů po 5 osobách, které se mezi sebou utkají na čas a na splněné úkoly. Jedná se o naprosto revoluční únikovou hru, která vyžaduje spolupráci všech osob v týmu. Podobný princip hry nabízíme v Jihlavě a pro menší skupinu v Terezíně. V Praze nabízíme ještě dva komplexy budov s více než jednou únikovou místností, tyto hry jsou však vhodnější pro menší kolektiv 10 - 20 osob. Prostory navíc umožňují uspořádání cateringu a doprovodných programů.

Prison Island

3. Paintball

Pořádná paintballová bitva, rivalita i spolupráce. Ideální trénink vůdčích schopností lídra a spolupráce v týmu, navíc motivována rivalitou porazit své kolegy. Sestavte více týmů vždy s jedním kapitánem, který bude mít za úkol koordinovat svůj tým, taktiku a motivaci. Bonusem této akce je nekonečná zábava a dlouhodobé vzpomínky. Paintball umožňuje mnoho variant budování vztahů a utužování kolektivu, chcete zlepšit vztah šéf vs zaměstnanec? Není nic jednoduššího než postavit tým vedení a tým zaměstnanců a pokud zvítězí zaměstnanci, mnohé problémy ve vztahu to jistě vyřeší :-)

4. Rychlá auta

Ideální teambuilding především pro pánský kolektiv. Nabízíme klasickou dálniční jízdu v cca 8 supersportech v Praze, s možností kombinace s únikovou hrou Prison Island ve stejné budově. Nabízíme také jízdy v supersportech na okruhu. Pro náročné klienty připravíme teambuilding na velkém okruhu Autodromu Brno nebo Most. Dostupnější variantou je Sosnová a Hradec Králové. V nabídce máme vozy Porsche 911, Ferrari, Lamborghini, Audi, BMW a další fenomenální auta. 

5. Škola smyku pro firmy

Ideální teambuilding pro firmy s větším vozovým parkem. Máte v týmu obchodní zástupce, kteří používají ke své práci automobil? Zábavnou formou uspořádáme pouze pro vaší firmu školu smyku s programem na míru. Zaměříme se na lepší zvládnutí vozu v krizových situacích. Catering je samozřejmostí, vše připravíme na míru a pokud si zvolíte Příbram, můžeme připravit doplňkový program s Ferrari, Hummerem, čtyřkolky i kamion. 

Teambuilding pro zábavu

Chcete zaměstnance nebo spolupracovníky pouze odměnit, případně stmelit kolektiv? Ideálním zážitkem pro větší firemní akci je  Větrný Tunel v Praze. Velkou výhodou jsou prostory, kde je možné uspořádat bohatý catering a v živém přenosu sledovat létající kolegy. Ve větrném tunelu se prostory s posezení nachází kolem skleněné letové komory, kde se budou letci postupně střídat. 

.

Extrémní teambuilding

Hledáte něco netradičního, kde si každý účastník sáhne na dno, pozná své hranice, naučí se spolehnout sám na sebe? Kurz přežití na pomezí Krušných hor a Labských pískovců je ideálním testem pro manažery a vedoucí pracovníky. Žádný mobil nebo notebook, tady jste sami za sebe. Kurz přežití pořádáme také na Šumavě, problém je s termíny, zatímco na Šumavě lze vymyslet termín na přání v Děčině je to podstatně náročnější.

Pašerácká chata zážitek

Pro nejnáročnější klientelu nabízíme možnost účastnit se amatérského závodu, sestavte si tým o maximálním počtu 16 jezdců, kteří se budou postupně střídat v závodním BMW. Nevýhodou toho zážitku je účast pouze v pevně stanovených termínů a nutnost rezervace rok předem.

Canyoning je dokonalým teambuildingem, bohužel to nením možné realizovat v České republice. Nejbližším místem je Slovinskou, kde najdete nejkrásnější soutěsky se smaragdovou vodou. Canynoning je koncipovaný na 2 - 3 dny. 

Všechny zážitky nejsou ideální pro teambuilding

Často dostáváme poptávky na let horkovzdušným balónem, ačkoliv se jedná o skvělý zážitek, jako firemní akce je nevhodný. Jelikož je let horkovzdušným balónem velmi závislý na počasí, nemůžeme garantovat uspořádání letu v požadovaný termín.

Nic není nemožné

Ať už máte jakékoliv přání, obraťte se na nás, pokud to bude v naší moci, připravíme jakoukoliv nabídku teambuildingu přímo na míru. Kromě již zmíněných zážitků zajistíme pronájem až 4 hausbótů na Vltavě celkem pro 30 lidí, pronájmy plachetnic na Lipně, jachty na moři, speleo zážitky atd. Napište nám na info@dokonalyzazitek.cz. Pro inspiraci jsme sepsali článek  top 10 firemních akcí.

Podívejte se na kompletní nabídku v kategorii TEAMBUILDING

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!