Zážitky Dakar 2021

15. 1. 2021 09:52 Aktuality

Jaké zážitky alá Dakar nabízíme, lze i v České republice zažít něco podobného, vyzkoušet si řízení offroadu v pořádným terénu, kam si troufnou jen ti nejodvážnější?

Zážitky Dakar 2021

Málokdo si může dovolit Dakar

Sledujete Dakar, sníte o tom, že byste se postavili na start slavného závodu? Nejsnáze z finančního hlediska by to šlo s motorkou, mnohem dráž se čtyřkolkou nebo v buggy Can-Am. Se základní výbavou vás na start rozhodně nepustí, bude potřeba hodně investic k postavení závodního speciálu. Připočítejte náklady na dopravu, náhradní díly, spotřebu paliva, zázemí týmu s mechanikem a startovné. Jako amatérský závodník si připravte minimálně 3 000 0000,-Kč, tak co, ještě uvažujete o Dakaru?

Nicméně i v České republice je možné zažít jízdu připomínající Dakar. Přímo v Ostravě si můžete užít dakarskou jízdu ve speciálu Tatra, nebo v obřím kolosu Tatra Truck Trial na offroad polygonu, ale pokud si netroufáte na tento kolos, vyzkoušejte jízdu Hummerem H2 nebo vojenským Humvee. Řízení Hummeru nabízíme v Ostravě, Olomouci a v Praze. Koncem roku bychom měli nabízet i lokalitu Uherské Hradiště, kde bude možnost vyzkoušet si i Nissan Patrol. Vždy se jezdí na přírodní dráze, kde si vyzkoušíte strmé výjezdy, sjezdy, brodění i jízdu ve vyšší rychlosti.

Když vše dobře dopadne, budeme koncem roku 2021 nabízet svezení buggy Can-Am, kterou využívají závodníci na Dakaru i v této sezóně. Oslovili jsem i jezdce Dakaru, zda by bylo možné uskutečnit zážitkové jízdy pro veřejnost v České republice, ale vzhledem k malým časovým možnostem tréninku v ČR, je to prakticky nemožné. Přesto se občas nabídky na svezení na internetu objeví, ale je to nabídka ojedinělá.

Adrenalinovou jízdu na čtyřkolce nabízíme ve Vílanci u Jihlavy, kde se dokonce projedete i na motokrosové dráze. Čtyřkolky nabízíme i v dalších lokalitách, ale spíše pro začátečníky a to nemá s Dakarem mnoho společného.

Dakarské zážitky jsme aktualizovali v roce 2022, přečtěte si náš nový článek ZAŽIJ DAKAR V ČESKÉ REPUBLICE
Nově jsme přidali do nabídky slíbenou jízdu Dakarkou buggy, další lokalitu pro Hummer H2 a jízdu Nissanem Patrol.

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!