Supersporty na polygonu

29. 5. 2022 09:09 Zážitky, Aktuality

Je polygon vhodný pro jízdu sportovními auty a co od toho očekávat? 22.5.2022 jsme se vydali do Brna podívat, jak taková jízda na polygon vypadá!

Supersporty na polygonu


Jaké to je jezdit na polygonu?

Velké očekávání může přinést velké zklamání! Následující řádky jsou proto určeny především držitelům zážitkového poukazu, kteří by měli vědět, co od takové jízdy očekávat. Polygon zkrátka není okruh! To by si měl každý uvědomit. Nejsou tam dlouhé rovinky a prostorné zatáčky jako na závodní dráze. Výhodou je naopak díky exkluzivnímu pronájmu téměř 100% bezpečnost, jezdit se dá i o víkendu a navíc, platí zde pojištění v případě nehody. Na okruhu naopak žádné pojištění neplatí, vzhledem k vysokým cenám pronájmů jezdíte s dalšími jezdci a jakákoliv chyba, bohužel i vámi nezaviněná, vás může přijít pěkně draho. I vyjetí do ochranného kačírku s Ferrari nebo Porsche vám důkladně provětrá peněženku.

Jízda v Porsche na polygonu v Brně

A jaké to tedy je sedět za volantem Porsche, Subaru nebo dokonce Lamborghini na polygonu? Zajímalo nás, jestli je vůbec možné s tak silnými supersporty na polygonu jezdit. Dosud se na polygonu jezdilo pouze se starším modelem Porsche 911, Subaru STI nebo Mitsubishi Lancer. Nebudeme tyto jízdy za každou cenu vychvalovat, jen abychom toho co nejvíc prodali. Touto cestou rozhodně jít nechceme!

Jízda s Mitsubishi Lancer na polygonu v Brně

Bláznivá jízda supersportem to zkrátka nebude! Polygon je určen spíše pro ty, kteří si chtějí sednout do vysněného auta a užít si jízdu na bezpečném polygonu, neočekávají, že si vyzkouší maximální rychlost nebo ostré průjezdy zatáček. O tom polygon skutečně není! Výjimkou jsou Subaru Sti nebo Mitsubishi Lancer a vlastně i obratné Porsche Cayman. Rally legendy si s polygonem poradily mnohem lépe a také řidiči si to v těchto úžasných strojích pěkně užli. Až nám těch auto bylo i trochu líto...

Lamborghini Gallardo na polygonu

Pro výběr vozu tedy platí následující pravidlo! Máte rádi adrenalinovou jízdu? Vyzkoušejte Subaru nebo Mitsubishi. Toužíte po jídě za volantem Porsche, Ferrari nebo Lamborghini? Pokud neočekáváte strhující jízdu na plný plyn bude z polygonu odcházet nadšeni.

Porsche Cayman na polygonu

Chcete si vyzkoušet skutečný potenciál Ferrari, Lamborghini nebo Porsche 911 GT3?  Zvolte jízdu po okresních silnicích a dálnici. Jízdy probíhají dopolene v termínech jako jízdy na polygonu. Začínáte přímo od polygonu, odtud se vydáte na okresní silnice v areálu Autodromu Brno, provoz je zde minimální a trasa jako stvořená pro vyzkoušení akcelerace na plný plyn. Jízda pokračuje na dálnici a v závěru jízdy se vydáte zpět na polygon. Jízda v provozu je za nás pro silné supersporty rozhodně lepší.

Ferrari 458 Italia polygon

Není polygon po přečtení tohoto článku ten pravý dárek? Můžeme nabídnout velmi zajímavé alternativy. Jedinečnou možností jízdy na velkém okruhu je v závodních autech, kde se na nějaký ten škrábanec na laku nebo kolech rozhodně nehledí. Nikdo vás tu brzdit nebude, ba naopak, zkušený instruktor se pokusí z vás dostat to nejlepší. Jedná se o testovací jízdy v závodním BMW na velkém okruhu Autodromu Most a Brno. Chcete ještě víc, můžeme nabídnou nejlepší motoristický zážitek ZÁVODNÍKEM NA ZKOUŠKU. Opět usednete za volant závodního speciálu BMW, ale tentokrát pojedete skutečný amatérský závod. Jízda je určena spíše pro zkušenější řidiče, ale předchozí zkušenosti nebo dokonce závodní licenci nepotřebujete!!! 

Další oblíbenou alternativou jsou jízdy na letišti, jedná se o nejbezpečnější způsob, jak si vyzkoušet vysoké rychlosti. Na letišti Kámen jezdíme s Ariel Atom jedním z nejrychlejších supersportů na světě nebo dokonce s formulí F4. To samé můžeme nabídnout na letišti v Trenčíně, ale navíc zde nabízíme jízdy v závodním Porsche a Mustangem. Z trochu jiného soudku je jízda závodní buggy na autokrosovém okruhu v Sedlčanech, Dolním Bousově, Přerově a v Přibicích u Brna.

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!