Tipy na vánoční dárek

6. 10. 2022 19:13 Aktuality

Přinášíme vám tipy na vánoční dárek, který pod stromečkem zaručeně potěší. Inspirujte se tipy na dárek pro muže, ženy, děti, i celou rodinu. Nejlepší dárek je zážitek.

Tipy na vánoční dárek


Jaký vánoční dárek nadělit?

Vybrat ten pravý dárek občas může být velký stres a trápení, proto bychom vám rádi s tímto nelehkým úkolem pomohli. Rostoucí obliba zážitkových poukazů je ovlivněna také skutečností, že některé zážitkové agentury umožňují výměnu zážitku zdarma nebo nabízí univerzální zážitkové poukazy v různých cenových relací, dle možností kupujícího. Pokud tedy vánoční dárek nesplní očekávání, může si obdarovaný dárek kdykoliv během platnosti poukazu jednoduše vyměnit za jiný a případně doplatit cenový rozdíl.

A proč koupit poukaz právě u nás? K zážitkovém poukazu od nás navíc dostanete i originální věnování, které si v objednávce sami vytvoříte. Vybírat můžete z předem připravených věnování nebo obdarovanému napsat vzkaz a věnování vytvořit z bohaté nabídky obrázků, emoji a předloh. Vše navíc zvládnete z pohodlí domova...

Tip na dárek pro muže

Sestavili jsme top 10 nejoblíbenějších vánočních dárků pro muže, které pod stromečkem zaručeně potěší! Nejčastěji kupovaným vánočním dárkem jsou automobilové zážitky, chlapi auta prostě berou :-)  

1. Formule

Ano, opravdu mu můžeme půjčit formuli. Tento unikátní zážitek si může užít hned na třech místech. V naší nabídce najdete řízení formule na letišti Kámen u Pelhřimova a v Trenčíně. Pokud byste raději koupili jízdu na okruhu, nabízíme jízdu na Slovakiaringu.

Chtěli byste vědět, co je lepší? Prožitek z jízdy je pochopitelně lepší na okruhu, na druhou stranu to chce víc obezřetnosti a řidičských zkušeností. Takové vjetí do kačírku nebo do svodidel dokáže pěkně provětrat peněženku, jelikož jízdu na okruhu nelze pojistit. Jízda na letišti je v tomto ohledu mnohem bezpečnější a nehoda tady téměř nehrozí. Rovinky jsou dlouhé a může dosáhnout i velmi vysoké rychlosti. Zatáčky jsou vyznačeny kužely, takže i riziko nárazu je minimální. 

Ať už vyberete okruh nebo letiště, můžete si být jisti, že tohle je ten správný zážitek pro všechny fanoušky formule. Alternativou je simulátor s virtuální realitou v Brně, který je vhodný i pro děti od 10 let.

2. Supersporty

Tohle je dnes už zážitková klasika! Jízdy v supersportu patří dlouhodobě mezi nejoblíbenější dárky pro muže. V nabídce máme pořádně nadupaná auta od Ferrari a Lamborghini až po Ford Mustang nebo Subaru , která může buď řídit nebo se nechat svézt od zkušeného instruktora. Jízdy probíhají v provozu především na dálnici, na polygonu, ale také na velkém okruhu.

Co tedy vybrat, polygon nebo dálnice? Velkou výhodou dálnice je obrovský prostor pro vyzkoušení zrychlení na plný plyn. V každé lokalitě jsou bezpečné a přehledné úseky, kde si to může opravdu vyzkoušet a na hodnocení zážitku je to také znát, drtivá většina zákazníků si tento zážitek nemůže vynachválit.

Nicméně agresivní jízdu od toho opravdu nečekejte, to samé však platí i pro polygon. Výhodou polygonu je exkluzivně pronajatá trať a ostré zatáčky, ale na druhou stranu méně prostoru pro vyzkoušení akcelerace a dosáhnutí vyšší rychlosti.

Jezdí se na polygonu Autodromu Brno a Most. Nejlepší polygon najdete v Dlouhé Lhotě u Příbrami a právě tady si vyzkouší i ostřejší průjezdy v zatáčkách a rychlost na poměrně dlouhé rovince. 

3. Rallye zážitek

Rallye zážitek nejen pro fanoušky závodních aut. Nabízíme jízdy v rallye legendách Subaru WRX a Mitsubishi Lance Evo, ale také v závodních speciálech. Jízda v Subaru a Mitsubishi je zaměřené primárně na řízení. Nabízíme jízdu na polygonu Brno a Most, ale také v provozu ve více lokalitách v ČR. Nemusíte se bát, že by si v provozu rallye jízdu neužil, trasy jsou vybrány, aby si rallye legendy mohl pořádně užít a hodnocení zákazníků to také jednoznačně potvrzuje.

Stále cenově dostupný rallye zážitek v Plzni umožňuje usednout do skutečného závodního speciálu Ford a na bezpečné letištní trati si vyzkoušet nefalšovanou rallye jízdu. Skvělá kombinace řízení a svezení za velmi příznivou cenu! Vrcholem nabídky je možnost zkusit si opravdový závod jako navigátor v závodním Subaru WRX, nebo dokonce jako řidič v závodním speciálu Ford. Obě akce se konají v Sosnové, jedná se o unikátní rallye zážitek a i přes vyšší cenu, se investice do životního zážitku rozhodně vyplatí.

4. Simulátor letadla

Naprosto neuvěřitelné repliky kokpitů posouvají simulátory do jiné dimenze, vše je téměř jako ve skutečnosti, chybí už jenom přetížení a strach, že když špatně zmáčknete, budete mít na svědomí lidské životy. Především simulátory velkých dopravních letadel jsou naprosto autentické, dokonce máte pocit, že se letadlo při manévru naklání.

Samotný let je něco jako vyspělejší virtuální realita, díky kruhové obrazovce, let tak vypadá jako ve skutečnosti. Pilotovat můžete Boeing 737, moderní stíhačky, ale i stroje z 2. světové války. Dokonce můžete zakoupit souboj ve dvou stíhačkách.

5. Buggy 

Často podceňovaný motoristický zážitek, ale kdo to zkusil, byl doslova nadšený a skvělé recenze zákazníků tomu odpovídají. Jízda v závodní buggy je určena spíše pro lepší řidiče, zvládnout velký výkon buggy na šotolině není úplně legrace a pokud chcete jet rychle a smykem, už musíte něco umět.

Jízdu si samozřejmě můžete užít i v pomalejším tempu, ale pořád musíte mít na mysli, že při každém sešlápnutí plynového pedálu, se vám buggy bude snažit vyrvat volant z ruky :-) Zážitek je určen pouze pro držitele řidičského průkazu sk. B (osobní automobil).

6. Offroad

Offroadové zážitky všeho druhu! Ferrari ho neláká, touží po adrenalinové jízdě v terénu v pořádným autě. Volba je celkem jednoduchá, v několika lokalitách nabízíme jízdy Hummerem v terénu. Je libo něco většího, darujte jízdu Tatrou. Pořád je to příliš malé? Co takhle BVP nebo tank, ano i tyhle kolosy může řídit.

7. Tandemový seskok

Co dodat, největší dávka adrenalinu a zároveň nejlépe hodnocený zážitek. Tři zážitky v jednom balení, vyhlídkový let letadlem, volný pád a let na padáku. Seskok provádíme u profesionálních společností disponující nejmodernějším vybavením, jedná se o bezpečný zážitek se zkušenými tandem piloty.   

8. Flyboard

Tryskové boty, které umožňují vznášet se nad vodou nebo skákat jako delfíni. Jestli hledáte netradiční adrenalinový zážitek, tak tohle je to pravé. Zkusit to může téměř každý i děti od 12 let. Náročnost zážitku se reguluje pomocí plynu na skútru.

9. Větrný tunel

Jeden z nejoblíbenějších zážitků všech věkových kategorií, bohužel letovou komoru najdete pouze v Praze. Tímto zážitkem darujete možnost zažít stav beztíže a volný pád. V letové komoře fouká regulovaný vítr o rychlosti až 270 km/h, což umožňuje doslova létání v 14ti metrové skleněné letové komoře.

10. Jízda závodním autem na okruhu

Ve Ferrari se sice na velkém okruhu neprojede, ale posadí se rovnou za volant závodního speciálu BMW, kde se na nějaký ten škrábanec na laku nehledí. Do rukou mu půjčíme závodní BMW o výkonu 300 nebo dokonce 400 koní.

Jízda v závodním autě vánoční dárek

Jezdíme v rámci testování závodního týmu na velkém okruhu Autodromu Most a Brno. Vrcholem nabídky je účast v amatérském závodu, není to sice nic levného, ale garantujeme nezapomenutelný zážitek.

Veškeré naše tipy najdete v kategorii VÁNOČNÍ DÁREK PRO MUŽE

Tip na dárek pro ženy

Ne, mixér, skleničky a další výbava domácnosti není ten pravý dárek pro ženu! Ještě náročnější úkol než u mužů, ale nebojte, naše tipy vám určitě pomůžou najít ten pravý dárek pro ženu. Nejoblíbenějším vánočním dárkem pro ženu je let balónem. Možná vás to překvapí, ale poměrně často se ženám kupuje jízda v supersportu, tandemový seskok a bungee jumping.

Opatrně s proměnou vizáže nebo kurzy vaření, ačkoliv jsou to skvělé a velmi oblíbené zážitky, mohlo by se to některých žen dotknout. Přitom proměna vizáže není jenom o kompletní změně, ale i novém trendu a celkově si ten den žena maximálně užije. Naštěstí vše vyřešíte snadno věnováním, například "užij si den jenom pro sebe"

1. Flyboarding

Adrenalinový zážitek pro akční ženy! Tryskové boty, které umožňují vznášet se nad vodou nebo skákat jako delfíni. Výšku a tedy i náročnost zážitku jednoduše reguluje instruktor pomocí plynu na skútru. Flyboarding pořádáme v Davle, na Orlíku a Dalešické přehradě.

Flyboarding vánoční dárek

2. Let balónem

Naprostá klasika a celkově nejoblíbenější zážitek, který má pouze jednu slabinu a tou je počasí. Pro bezpečný let musí být téměř bez větří. Může se tedy stát, že si na let na jakou dobu počká. Jsou i případy, kdy se termín letu uskutečnil na 5. pokus. Čekání se rozhodně vyplatí, pohledy z balónu jsou bez konkurenční.

3. Škola smyku

Zábavný a hlavně velice užitečný zážitek, který by měl absolvovat každý. Naučí se ovládat krizové situace zábavnou formou na vodních plochách simulující kluzký povrch. Školu smyku nabízíme v Příbrami nebo na polygonu v Mostě, kde je dokonce speciální kurz určený pouze pro ženy.

4. Tandemový seskok

Maximální adrenalin, který lze zažít, ale nebojte, je to naprosto bezpečný zážitek. Skáčeme v Příbrami, Prostějově, Jihlavě a v Českých Budějovicích. Skáče se se zkušeným tandem pilotem, nic neděláte, pouze si užíváte neskutečný volný pád a let na padáku a když bude hodná, nechá jí padák chvíli řídit :-) Alternativou je bungee jumping.

Tandemový seskok vánoční dárek

5. Akrobatický let

Přetížení až 5G není pro každého, pokud se jí dělá špatně na kolotoči, tohle rozhodně nekupujte. Akrobatický let nabízíme v Příbrami a v Brně. V obou lokalitách máme akrobatický speciál a zkušeného pilota, který bravurně předvede výkruty, otočky a další akrobatické prvky, při který tuhne krev v žilách.

6. Jízda v supersportu

I ženy milují auta. Jízda v supersportu není vhodný dárek jenom pro muže, ale i ženy si chtějí vyzkoušet obrovské stádo splašených koní pod kapotou. Vyzkoušet si u nás můžou Ferrari, Lamborghini, Porsche a další ikonické sporťáky.

7. Větrný tunel

Jeden z nejoblíbenějších zážitků všech věkových kategorií, bohužel letovou komoru najdete pouze v Praze. Tímto zážitkem darujete možnost zažít stav beztíže a volný pád. V letové komoře fouká regulovaný vítr o rychlosti až 270 km/h, což umožňuje doslova létání v 14ti metrové skleněné letové komoře.

8. Simulátor letadla

Ženy nejsou jenom letušky, ale i skvělé pilotky a rádi vás o tom přesvědčí na dokonalém simulátoru s přesnou replikou kokpitu. A pokud je simulátor málo, můžete darovat pilotování skutečného letadla, ano i tento zážitek máme v nabídce.

9. Kurz malování

Ráda maluje? Pak je kurz malování ideálním vánočním dárkem. Za tři hodiny skvělé zábavy v unikátním prostředí namaluje krásný obraz, na který by si jindy netroufla. Malování je náročné umění, ale naší unikátní technikou dokáže namalovat krásný obraz.

10. Zážitkový pobyt

Klasikou je zážitkový pobyt, tím rozhodně nic nezkazíte. V nabídce máme tradiční i netradiční pobyty jako je noc v kopuli, v Tančícím domě, nebo na zámku.


Veškeré naše tipy najdete v kategorii VÁNOČNÍ DÁREK PRO ŽENY

Tip na dárek pro děti

Pokud nechcete kupovat hračky, které většinou stejně leží někde na poličce, nebo ještě hůř na zemi a nebaví vás pořád po dětech uklízet, darujte jim zážitek. 10 nejoblíbenějších zážitkový dárků by vám mohlo usnadnit výběr, kdo si hraje nezlobí.

1. Úniková hra

Fenomén dnešní doby, úniková hra nadchne malé i velké děti, dokonce nebude prudit ani puberťáky. Stačí si jen vybrat únikovou hru vhodnou k věku dítěte. V nabídce máme nejlepší únikové hry v České republice, nudit se rozhodně nebudou.

2. Simulátor 

Snad každé dítě hraje na počítači hry, co to posunout o několik levelů dál a darovat opravdový simulátor letadla nebo auta. Dnešní simulátory jsou naprosto realistické. Například simulátor Boeingu v Praze umožňuje simulovat požár na palubě, ne plameny nečekejte, ale kouř a nutnost nasadit si masku ano. Simulátory jsou většinou vhodné již od 10 let.

3. Svezení v autě

Většina námi nabízených automobilových zážitků umožňuje i svezení na sedadle spolujezdce. Svezení ve sportovním autě je ideální pro děti od výšky 150cm, ale ve většině případů, je možné použít podsedák. Darovat můžete například svezení ve Ferrari, v závodním autě, nebo třeba v Hummeru.

4. Větrný tunel

Skvělý zážitek vhodný již od 5 let. Jeden z nejoblíbenějších zážitků najdete v Praze. Větrný tunel je skleněný tubus o výšce 14 metrů, ve kterém proudí regulovaný vzduch až o rychlostí 270 km/h. V letové komoře se simuluje stav beztíže a volný pád.

5. Bagristou na zkoušku

Pro děti od 12 let nabízíme bagrování v Praze, Jihlavě a v Ostravě. Vyzkouší si vykopat díru, kterou si po sobě samozřejmě uklidí (pomocí bagru)

6. Zábavní park

Zájezd do zábavního parku ocení každé dítě, stačí zvolit vhodný park dle věku dítěte a máte skvělý dárek pro celou rodinu. V nabídce máte pro menší Legoland, nebo adrenalinovější Europa park. Pro všechny je vhodný Disneyland. Nabízíme také zájezd do Vánočního Disneylandu, ale to je spíš takový předčasný dárek.

7. Kurz Via ferrata

Zážitek pro celou rodinu, získejte základní dovednosti pohybu na zajištěních cestách a užijte si tak trochu adrenalinový zážitek.

8. BVP

Svezení v obrněném pásovém transportéru BVP je nevšední zážitek nejen pro děti. Samotný kolos ohromí svou velikost a po nastartování naskáče dětem husí kůže. Jízda v BVP probíhá na bývalém tankodromu u Milovic, jedná se o jeden z nejprodávanějších zážitků. Alternativou je svezení na korbě tanku, ale to je vhodnější pro starší děti.

9. Reportérem na zkoušku

Každý má svůj sen o budoucí profesi, tak proč si to na nečisto nevyzkoušet. Dokážete mluvit do kamery, dělat rozhovor, správně vystupovat a artikulovat. Darujete kurz reportéra s profesionálním studiem, které umožní vyzkoušet si práci reportéra a naučí základní techniky.

10. Škola smyku

Každý kdo začíná řídit auto by měl projít školou smyku. Navíc je to velmi zábavný zážitek, kde se naučí kontrolovat smyk, správné brždění a další nezbytné dovednosti k bezpečné jízdě na silnici.

Veškeré naše tipy najdete v kategorii VÁNOČNÍ DÁREK PRO DĚTI

Pokud byste se chtěli naopak stát příjemcem dárku, není nic jednodušího, než sdílete tento článek viz tlačítka níže. Sdílením dáte najevo své rodině nebo svým přátelům, že tohle je to pravé co byste si přáli. K tomu ještě můžete přidat komentář a trochu to podpořit.

Pošlete tip svým blízkým Sdílejte tip na dokonalý zážitek!