Vietnamská kuchyně je jedna z nejoblíbenějších a nejzdravějších na světě. Jídla jsou plné zeleniny, ovoce a bylinek. Pokrmy jsou pestré, výrazné, s nízkým obsahem tuku a naopak vyšším obsahem sacharidů. Na své si však přijdou nejen vyznavači zdravého životního stylu!
Vietnamská kuchyně vás osloví neobyčejnou kombinací chutí, která učaruje i zarputilým gurmánům. Cílem naší školy vaření je přiblížit vám chutě a kulturu tohoto neobyčejného regionu. Představíme vám základní filosofii vietnamské kuchyně i Vietnamců samotných.
Pokud nechcete být v kurzu o nic ochuzeni, přijďte na místo konání s dostatečným předstihem. Po příchodu do restaurace odevzdáte váš zážitkový poukaz, který vám otevře dveře do světa vietnamských specialit. Kurz probíhá vždy ve skupince maximálně 8-12 kuchařů, aby se vám lektor mohl individuálně věnovat. Kurzem vás provedou Lukáš Dlouhý nebo Štěpán Návrat, který se učil jídla připravovat přímo v Saigonu, Bangkoku, Phuketu a v malých vesničkách Chiang Rai při svých asijských toulkách. Později působil ve vyhlášených pražských restauracích Bangkok a Cafe Buddha pod zkušenou kuchařkou Sofii Smith a Ratanou Phomprasit. V Praze později působil pod vedením zkušených kuchařek Ratany Phomprasit či Sofie Smith.
Dozvíte se tipy a triky zkušených kuchařů. Proniknete do světa vůní a chuti, seznámíte se s postupy přípravy a významem jednotlivých surovin. Během kurzu si zkusíte připravit čtyřchodové vietnamské menu. Vietnamská jídla jsou pestrá a výrazná. Mají málo tuků a hodně sacharidů, na své si tedy přijdou nejen gurmáni, ale i vyznavači zdravého životního stylu. Kurz trvá cca 2,5-3 hodiny.
Vietnamese Prawn summer rolls (letní nesmažené závitky s krevetami, bylinkami a nudlemi)
Bun cha (grilovaný vepřový bůček s nudlemi, bylinkami a zálivkou nouc cham)
Pho bo stock (vývar pro přípravu polévek Pho s nudlemi, masem a zeleninou)
Nuoc cham sauce (omáčka používaná do většiny vietnamských jídel)
Vietnamská káva Trung Nguyen pražená na másle
V ceně je vše co je ke kurzu potřeba, ingredience, pronájem prostor, konzumace výrobků, na místě se nic nedoplácí.
Kurz vietnamské kuchyně probíhá celoročně. Kurz trvá cca 2,5-3 hodiny.
Kurz probíhá vždy ve skupince maximálně 8-12 kuchařů, aby se vám lektor mohl individuálně věnovat.
Termíny jsou pevně stanovené, každý měsíc jsou k dispozici minimálně 2 víkendové termíny. Rezervuje se vložením unikátního čísla zakoupeného poukazu do rezervačního rozhraní na našich stránkách. Po registraci budete přesměrování přímo na výběr termínu. Vše je přehledné a jednoduché.
Účast neplatících diváků není na tomto zážitku možná. Café Buddha si vyhrazuje právo na zrušení nebo změnu konání kurzu vaření.
Hlady z tohoto kurzu určitě odcházet nebudete. Tady totiž platí, že co si kdo uvaří, to si také sní! Navařené pokrmy je možné zkonzumovat v restauraci. Za drobný poplatek si však můžete vaše vietnamské speciality odnést a pochlubit se svým výtvorem přátelům a rodině. Během kurzu je také možnost objednání nealkoholických či mírně alkoholických nápojů, které si každý platí sám.
Máte raději vietnamskou kuchyni nebo třeba japonské sushi, podívejte se na nabíku gurmánských kurzů. Nechcete nic dělat, ale jenom uchutnávat, zkuste kategorii pro gurmány.
Vietnamská kuchyně vás osloví neobyčejnou kombinací chutí, která učaruje i zarputilým gurmánům. Cílem naší školy vaření je přiblížit vám chutě a kulturu tohoto neobyčejného regionu. Představíme vám základní filosofii vietnamské kuchyně i Vietnamců samotných.
Pokud nechcete být v kurzu o nic ochuzeni, přijďte na místo konání s dostatečným předstihem. Po příchodu do restaurace odevzdáte váš zážitkový poukaz, který vám otevře dveře do světa vietnamských specialit. Kurz probíhá vždy ve skupince maximálně 8-12 kuchařů, aby se vám lektor mohl individuálně věnovat. Kurzem vás provedou Lukáš Dlouhý nebo Štěpán Návrat, který se učil jídla připravovat přímo v Saigonu, Bangkoku, Phuketu a v malých vesničkách Chiang Rai při svých asijských toulkách. Později působil ve vyhlášených pražských restauracích Bangkok a Cafe Buddha pod zkušenou kuchařkou Sofii Smith a Ratanou Phomprasit. V Praze později působil pod vedením zkušených kuchařek Ratany Phomprasit či Sofie Smith.
Dozvíte se tipy a triky zkušených kuchařů. Proniknete do světa vůní a chuti, seznámíte se s postupy přípravy a významem jednotlivých surovin. Během kurzu si zkusíte připravit čtyřchodové vietnamské menu. Vietnamská jídla jsou pestrá a výrazná. Mají málo tuků a hodně sacharidů, na své si tedy přijdou nejen gurmáni, ale i vyznavači zdravého životního stylu. Kurz trvá cca 2,5-3 hodiny.
Vietnamese Prawn summer rolls (letní nesmažené závitky s krevetami, bylinkami a nudlemi)
Bun cha (grilovaný vepřový bůček s nudlemi, bylinkami a zálivkou nouc cham)
Pho bo stock (vývar pro přípravu polévek Pho s nudlemi, masem a zeleninou)
Nuoc cham sauce (omáčka používaná do většiny vietnamských jídel)
Vietnamská káva Trung Nguyen pražená na másle
V ceně je vše co je ke kurzu potřeba, ingredience, pronájem prostor, konzumace výrobků, na místě se nic nedoplácí.
Kurz vietnamské kuchyně probíhá celoročně. Kurz trvá cca 2,5-3 hodiny.
Kurz probíhá vždy ve skupince maximálně 8-12 kuchařů, aby se vám lektor mohl individuálně věnovat.
Termíny jsou pevně stanovené, každý měsíc jsou k dispozici minimálně 2 víkendové termíny. Rezervuje se vložením unikátního čísla zakoupeného poukazu do rezervačního rozhraní na našich stránkách. Po registraci budete přesměrování přímo na výběr termínu. Vše je přehledné a jednoduché.
Účast neplatících diváků není na tomto zážitku možná. Café Buddha si vyhrazuje právo na zrušení nebo změnu konání kurzu vaření.
Hlady z tohoto kurzu určitě odcházet nebudete. Tady totiž platí, že co si kdo uvaří, to si také sní! Navařené pokrmy je možné zkonzumovat v restauraci. Za drobný poplatek si však můžete vaše vietnamské speciality odnést a pochlubit se svým výtvorem přátelům a rodině. Během kurzu je také možnost objednání nealkoholických či mírně alkoholických nápojů, které si každý platí sám.
Máte raději vietnamskou kuchyni nebo třeba japonské sushi, podívejte se na nabíku gurmánských kurzů. Nechcete nic dělat, ale jenom uchutnávat, zkuste kategorii pro gurmány.