Náš kurz výroby sushi vás zavede do tajů japonské kuchyně, naučte připravovat dokonalé sushi. Kurz je určen pro dosud nepolíbené i zkušenější kuchaře. Naučíte se připravit výborné rolky a další asijské speciality!
Pokud jste dosud sushi jen jedli a toužíte proniknout do tajů jeho výroby, je pro vás jako stvořený kurz pro začátečníky, který vám odhalí tajemství japonské kuchyně jako celku. Zjistíte jak správně krájet zeleninu, vařit rýži nebo porcovat čerstvou rybu. Pokud patříte mezi zkušenější kuchaře, můžete vaše schopnosti potrénovat a rozšířit si obzory na kurzu pro pokročilé. Pokud nechcete být v kurzu o nic ochuzeni, přijďte na místo konání s dostatečným předstihem. Po příchodu do restaurace odevzdáte váš zážitkový poukaz a poté se už můžete těšit na kurz přípravy sushi. Hlady z tohoto kurzu určitě odcházet nebudete. Tady totiž platí, že co si kdo uvaří, to si také sní! Kurz probíhá vždy ve skupince maximálně 8-12 účastníků.
V ceně je vše co je ke kurzu potřeba, ingredience, sushi master, pronájem prostor, konzumace výrobků, na místě se nic nedoplácí.
Během kurzu se naučíte připravit základní druhy sushi. Proniknete do světa vůní a chuti, seznámíte se s postupy přípravy a významem jednotlivých surovin. Připravíte si sushi set o 26 kusech (různé druhy hoso, futo i uro maki – tradiční rolka naruby). Kurz trvá přibližně 2-2,5 hodiny
Sushi set o 26 kusech: Sake Maki - hoso maki s lososem a wasabi, Kappa Maki - hoso maki s okurkou a sezamem, California Sesame - uro maki s kewpie maojnézou, avokádem, kani tyčinkou, okurkou a sezamem, Futto Maki - Futto maki s lososem, ředkví, okurkou, mangem a krabí tyčinkou kani
Co se u nás naučíte: základní pojmy, které je nutno znát při přípravě sushi (vhodná rýže, názvy surovin, technologie vaření, historie, názvy druhů sushi, náčiní a pomůcky); receptury a rady, kde suroviny nakoupit; příprava/ vaření/ ochucení sushi rýže; technika krájení ryb a zeleniny; výroba jednotlivých druhů sushi (hoso maki, futto maki a ura maki); konzumace menu se základy stolování.
Pro absolventy začátečnického kurzu, kteří chtějí svou zručnost potrénovat a rozšířit si obzory, je připraven kurz pro pokročilé. V kurzu výroby sushi pro pokročilé si pohrajete třeba s nigiri a tempurou, vykouzlíte flambovaného lososa tataki nebo zelenou rolku „green catterpillar“. Tento kurz je pouze pro ty, co s námi již absolvovali kurz pro začátečníky. Kurz trvá přibližně 2,5–3 hodiny.
Příklad připraveného menu:
Sake Nigiri – krájení lososa dle japonských zásad
Green Caterpillar Roll – uromaki s lososem, krémovým sýrem Philladelphia, plátky avokáda,
křepelčí majonézou a kaviárem tobiko
Tempura New Style Roll – křupavá smažená rolka s krabím krémem, avokádem, okurkou doplněna kořením togarashi a mongo a teriyaki omáčkou
Smoky Salmon Roll – uromaki s opečeným/tataki lososem, zjemněným krémovým sýrem, zeleninou a uzeným lososem, teriyaki omáčka a sezam
Pink Lady Roll – uromaki s krevetí tempurou, japonskou majonézou, krabím krémem nebo plátky zázvoru s domácími dresinky
Kurz výroby sushi trvá cca 2,5-3 hodiny.
Kurz probíhá vždy ve skupince maximálně 8-12 kuchařů, aby se vám lektor mohl individuálně věnovat.
Účast neplatících diváků není na tomto zážitku možná. Café Buddha si vyhrazuje právo na zrušení nebo změnu konání kurzu vaření.
Hlady z tohoto kurzu určitě odcházet nebudete. Tady totiž platí, že co si kdo uvaří, to si také sní! Připravené sushi je možné zkonzumovat v restauraci. Za drobný poplatek si však můžete vaše sushi odnést a pochlubit se svým výtvorem přátelům a rodině.
Během kurzu je také možnost objednání nealkoholických či mírně alkoholických nápojů, které si každý platí sám.
Na místě si můžete zakoupit základní „sushi set home“ sady za 500Kč (rýže, ocet, wasabi, sezam, nori, zázvor, maki su podložka, sojová omáčka)
Po registraci zážitkového poukazu v našem rezervačním rozhraní, budete přesměrování na stránku, kde si vyberte konkrétní termín. Kurz výroby sushi I, tedy kurz pro začátečníky, se koná vždy v nedělí, každý měsíc jsou k dispozici dva nedělní termíny. Kurz pro pokročilé se koná v cca 5 termínech za rok.
Hledáte jiný kurz, zkuste kompletní nabídku zážitkových kurzů.
Pokud jste dosud sushi jen jedli a toužíte proniknout do tajů jeho výroby, je pro vás jako stvořený kurz pro začátečníky, který vám odhalí tajemství japonské kuchyně jako celku. Zjistíte jak správně krájet zeleninu, vařit rýži nebo porcovat čerstvou rybu. Pokud patříte mezi zkušenější kuchaře, můžete vaše schopnosti potrénovat a rozšířit si obzory na kurzu pro pokročilé. Pokud nechcete být v kurzu o nic ochuzeni, přijďte na místo konání s dostatečným předstihem. Po příchodu do restaurace odevzdáte váš zážitkový poukaz a poté se už můžete těšit na kurz přípravy sushi. Hlady z tohoto kurzu určitě odcházet nebudete. Tady totiž platí, že co si kdo uvaří, to si také sní! Kurz probíhá vždy ve skupince maximálně 8-12 účastníků.
V ceně je vše co je ke kurzu potřeba, ingredience, sushi master, pronájem prostor, konzumace výrobků, na místě se nic nedoplácí.
Během kurzu se naučíte připravit základní druhy sushi. Proniknete do světa vůní a chuti, seznámíte se s postupy přípravy a významem jednotlivých surovin. Připravíte si sushi set o 26 kusech (různé druhy hoso, futo i uro maki – tradiční rolka naruby). Kurz trvá přibližně 2-2,5 hodiny
Sushi set o 26 kusech: Sake Maki - hoso maki s lososem a wasabi, Kappa Maki - hoso maki s okurkou a sezamem, California Sesame - uro maki s kewpie maojnézou, avokádem, kani tyčinkou, okurkou a sezamem, Futto Maki - Futto maki s lososem, ředkví, okurkou, mangem a krabí tyčinkou kani
Co se u nás naučíte: základní pojmy, které je nutno znát při přípravě sushi (vhodná rýže, názvy surovin, technologie vaření, historie, názvy druhů sushi, náčiní a pomůcky); receptury a rady, kde suroviny nakoupit; příprava/ vaření/ ochucení sushi rýže; technika krájení ryb a zeleniny; výroba jednotlivých druhů sushi (hoso maki, futto maki a ura maki); konzumace menu se základy stolování.
Pro absolventy začátečnického kurzu, kteří chtějí svou zručnost potrénovat a rozšířit si obzory, je připraven kurz pro pokročilé. V kurzu výroby sushi pro pokročilé si pohrajete třeba s nigiri a tempurou, vykouzlíte flambovaného lososa tataki nebo zelenou rolku „green catterpillar“. Tento kurz je pouze pro ty, co s námi již absolvovali kurz pro začátečníky. Kurz trvá přibližně 2,5–3 hodiny.
Příklad připraveného menu:
Sake Nigiri – krájení lososa dle japonských zásad
Green Caterpillar Roll – uromaki s lososem, krémovým sýrem Philladelphia, plátky avokáda,
křepelčí majonézou a kaviárem tobiko
Tempura New Style Roll – křupavá smažená rolka s krabím krémem, avokádem, okurkou doplněna kořením togarashi a mongo a teriyaki omáčkou
Smoky Salmon Roll – uromaki s opečeným/tataki lososem, zjemněným krémovým sýrem, zeleninou a uzeným lososem, teriyaki omáčka a sezam
Pink Lady Roll – uromaki s krevetí tempurou, japonskou majonézou, krabím krémem nebo plátky zázvoru s domácími dresinky
Kurz výroby sushi trvá cca 2,5-3 hodiny.
Kurz probíhá vždy ve skupince maximálně 8-12 kuchařů, aby se vám lektor mohl individuálně věnovat.
Účast neplatících diváků není na tomto zážitku možná. Café Buddha si vyhrazuje právo na zrušení nebo změnu konání kurzu vaření.
Hlady z tohoto kurzu určitě odcházet nebudete. Tady totiž platí, že co si kdo uvaří, to si také sní! Připravené sushi je možné zkonzumovat v restauraci. Za drobný poplatek si však můžete vaše sushi odnést a pochlubit se svým výtvorem přátelům a rodině.
Během kurzu je také možnost objednání nealkoholických či mírně alkoholických nápojů, které si každý platí sám.
Na místě si můžete zakoupit základní „sushi set home“ sady za 500Kč (rýže, ocet, wasabi, sezam, nori, zázvor, maki su podložka, sojová omáčka)
Po registraci zážitkového poukazu v našem rezervačním rozhraní, budete přesměrování na stránku, kde si vyberte konkrétní termín. Kurz výroby sushi I, tedy kurz pro začátečníky, se koná vždy v nedělí, každý měsíc jsou k dispozici dva nedělní termíny. Kurz pro pokročilé se koná v cca 5 termínech za rok.
Hledáte jiný kurz, zkuste kompletní nabídku zážitkových kurzů.